Forumet - Hur kan jag gå hem?

Hur kan jag gå hem?

2017 0 5
Jag går i 6an. I en invandrar skola och jag är sj invandrare fast jag vill inte längre gå i den skolan jag går i. Så jag frågade om jag kunde flytta skola i 7an. Det är en skola söderut som inte är så ganska långt. Allt man behöver göra är att åka buss dit (21 min) och sen gå (8min). Och min pappa sa att det är bra att den ligger nära o så. Men vad ska jag göra på vintern när allt blir mörkt och jag ska gå hem från skolan. Jag tyckte att han hade rätt där men jah sa att jag kunde ta bussen och han sa ' tänk om bussen då åker ngn annanstans och det tar ännu längre tid eller att pedofil står inne i bussen och kmr att dra ut dig' han hade rätt igen och jag sa då 'jag kan gå hem med mina vänner' men han sa 'en dag kmr dina vänner bli sjuka ska du gå hem ensam då'. Alltså så har han rätt hela tiden. Men jag vill verkligen flytta till den skolan. Och han kan inte hämta mig för att han har jobb att göra. Och den skolan jag går i idag är nära mitt hem så det är inga problem. Snälla har ni ngn bra anledning.

Inga kommentarer

Tråden har 5 svar. Sortera efter:

Bästa svaret

Du kan också bli påkörd den sträcka du går. Eller så kanske bussen krockar med en långtradare. 

I vilket fall som helst så är det inte särskilt stor risk att något av detta händer, så att gå runt och oroa sig för det är helt onödigt, speciellt när man låter det komma ivägen för att leva ett normalt liv. 
"tänk om bussen då åker ngn annanstans"
Varför skulle den göra det?

"eller att pedofil står inne i bussen och kmr att dra ut dig"
Högst otroligt scenario, din far borde skämmas som planterar sån paranoia i ditt sinne, för övrigt så är du nog lite för gammal för en pedofil


Spana också in:

Risken att någon drar dig ur bussen är 1 på miljonen typ, någon skulle dessutom reagera.
Ha reflex när du går mellan buss o skola.
Jag har gått och åkt buss till skolan sedan jag var 7 och inget har hänt mig
tänk om pedofilen i fråga befinner sig i skolan då... :ss