Forumet - Hur kan man bygga broar mellan ungdomar och politiker?

Hur kan man bygga broar mellan ungdomar och politiker?

4934 3 15
I en debattartikel idag skriver Furkan Tezcan att politiker måste investera mer i ungdomar och sänka trösklarna mellan ungdomar och politiker. Han motiverar det med att ungdomar är framtiden och skriver bland annat:

"Ett tillvägagångssätt är att skapa mötesplatser där ungdomar får möjlighet att till exempelvis träffa representanter från riksdagen eller stora företag. Denna plattform skulle bidra med inspiration och ökad motivation för ungdomar och på så sätt framkallar man känslor hos ungdomar som förhoppningsvis leder till att man själv blir en duktig politiker eller entreprenör."

Upplever ni att det varit lätt att träffa politiker? Har ni haft en värdefull kontakt med politiker, om ja - hur? Har de kanske varit på er skola? Om nej - är det något ni saknar? Tycker ni att debattören har rätt? Hur kan man bygga broar mellan ungdomar och politiker? 
Den här tråden är taggad med taggen "Plusmoderering" vilket innebär att vi kommer att moderera hårdare i syfte att skapa trevliga trådar med givande diskussioner och debatter. Utöver våra allmänna regler innebär detta följande: Tagg för trådar där ni vill ha extra moderering.
Ja, men krävs en del ansträngning tycker jag. Jag hade önskat att ungdomar mer direkt hade kunnat ha kontakt med politiker, som en del av sin utbildning eller nåt. Kanske att man varje år får besök av kommunpolitiker t ex. Har alltid tyckt att kommunpolitiker måste ha mer direktkontakt med och insyn i skolor och framförallt de som arbetar och går i skolan.

Spana också in:

Hur kan man bygga broar mellan ungdomar och politiker? De måste sluta att snacka som att de är bajsnödiga. Särskilt för dem som är uppväxta i förorten, hur fan ska dem veta vad "välfärd" är eller "skattefinansierade" är? lägg upp en reddit där man kan ställa frågor och få dem besvarede. Asså dem måste verkligen hänga med mer i språket och internet. 

Sägmig: Hur kan man bygga broar mellan ungdomar och politiker? De måste sluta att snacka som att de är bajsnödiga. Särskilt för dem som är uppväxta i förorten, hur fan ska dem veta vad "välfärd" är eller "skattefinansierade" är? lägg upp en reddit där man kan ställa frågor och få dem besvarede. Asså dem måste verkligen hänga med mer i språket och internet. 
nu tar du ju dem dock för idioter. det är sedan ej speciellt svårt att googla.