Forumet - Hur kommer det sig...

Hur kommer det sig...

311 0 28
...att piercingar och tatueringar är så coolt och ballt. Medans plastikkirurgi mer eller mindre är tabubelagt?

Jag menar, att göra sig fulare (läs: förstöra sin kropp) med piercings och tatueringar är alltså helt ok enligt de flesta. Medans att rätta till "fel" på sin kropp med hjälp av kirurgi är helt otänkbart.

Borde det inte vara tvärtom? lol!

Spana också in:

Jag har börjat se plastikoperationer mer och mer på samma vis som andra kroppsmods. Det handlar ju egentligen bara om mer extrema ingrepp.

Däremot är väl bröstförstoring, fettsugning och typ diverse ansiktsbehandlingar (botox, näsoperationer osv) i klass med navel- och näsvingepiercingar inom "klassisk" mod. Inte många som plastikopererar sig som gör något eget av det, just eftersom att plastikoperationer–till skillnad från piercing och tatuering–i princip alltid utförs för att komma närmare samhällets ideal.

Det kanske är där skillnaden ligger? Det ena är ett uttryckssätt, det andra är en anpassning mot normerna.
Jag tror de flesta ser plastikkirurgi som något som enbart människor som är svaga, osäkra och med dålig självkänsla ägnar sig åt. Och överlag så är det ju ganska tabu att vara missnöjd med sig själv och må dåligt. Gör dessutom en sådan människa ett så pass extremt ingrepp så tycker väl de flesta att personen i fråga gått för långt och istället bör söka psykvård. I vissa fall är det kanske så också.
Oavsett om man väljer att pierca, tatuera, fettsuga, botoxa sig etc. så anser jag att det gått snett om man gör det med anledning av att man mår just dåligt och tror att det ska hjälpa en att stärka ens självkänsla på något sätt. Då är det bara självdestruktivt och handlar inte om kroppsmodifiering någonstans. Sedan om man väljer att pierca, tatuera, fettsuga, botoxa sig etc. för att man t.ex. ser det som ett intressantare sätt att utsmycka sig på eller för att det bara är ens sätt att leva, så tycker inte jag att det spelar så stor roll vad man gör bara man blir nöjd. Tycker plastikkirurgi är minst lika mycket kroppsmodifiering som piercing/tatuering i det fallet.

Edit: Anser inte att kroppsmodifiering ska handla om att varken "rätta till" eller "förstöra" någon kroppsdel. Gör man det av någon sådan anledning är man ute och cyklar enligt mig.
McAn:

Jag menar, att göra sig fulare (läs: förstöra sin kropp) med piercings och tatueringar är alltså helt ok enligt de flesta. Medans att rätta till "fel" på sin kropp med hjälp av kirurgi är helt otänkbart


Jag ser fritt på det hela, då jag inte är småpetare utan seriös bodymoddare.

Piercing, Tatuering och Plastikkirurgi handlar alla om att göra sin kropp vackrare i sina egna ögon, men jag tycker faktist att Piercing är mest tabubelagt i Sverige.