Forumet - Hur korkad får en cyklist vara? [video]

Hur korkad får en cyklist vara? [video]

818 0 17

Spana också in:

Så jävla onödigt. Hatar såna som bara måste ha rätt. Kan det vara så svårt att bara svänga åt sidan? Det ä ju svårare för lastbilen att baka äb vad det är dör den där envisa lilla cyklisten att svänga lite åt sidan. Hade jag varit lastbilschauffören hade jag bara dragit på lastbilstutan å tutat tills han flyttat på sig. Han hade nog inte orkat stå kvar i mer en några sekunder då....

stoner:
Men händelsen ska ha inträffat på Huskvarnavägen i Vättersnäs (var nu Vättersnäs ligger?)
Ja, i Jönköping. En hör ju glasklart att han är eller var stockholmare...... 


Den där cyklisten skrämde för övrigt livet ur en liten flicka som han skällde ut förra veckan, hon skall ha cyklat i gå-filen några meter pga hinder i cykel-filen. Förvirrad

Storchen84: Vad jag förstått så har cyklisten i sin sak rätt - dock för dum för att fatta att man ska välja sina strider och att detta var helt fel tillfälle för en sådan.
Är det så att vägen är enkelriktad och lastbilen kör mot färdriktningen? Hursomhelst så gör cyklisten fel enligt Trafikförordningen 2 kapitlet:

1 § För att undvika trafikolyckor skall en trafikant iaktta den omsorg och varsamhet som krävs med hänsyn till omständigheterna. Trafikanten skall visa särskild hänsyn mot barn, äldre, skolpatruller och personer som det framgår har ett funktionshinder eller en sjukdom som är till hinder för dem i trafiken.
En trafikant skall uppträda så att han eller hon inte i onödan hindrar eller stör annan trafik.
En vägtrafikant skall visa hänsyn mot dem som bor eller uppehåller sig vid vägen.
En terrängtrafikant skall anpassa sin färdväg och hastighet samt sitt färdsätt så att människor och djur inte störs i onödan och så att skada på annans mark eller växtlighet undviks.


Oavsett om någon annan gör fel så får cyklisten inte bryta mot några bestämmelser för att på något sätt hävda sin "rätt" eftersom han inte har någon, han har bara skyldigheter.

För övrigt har jag åsikter om rövhålet som filmat som inte känner till att man inte filmar så filmer blir horisontell och inte vertikal. Man ställer ju knappast skärmen/TVn på höjdkant för att kunna se filmen.  Mycket glad   SkadeglädjeStorchen84: Vad jag förstått så har cyklisten i sin sak rätt - dock för dum för att fatta att man ska välja sina strider och att detta var helt fel tillfälle för en sådan.
När det finns cykelbana då skall cyklister hålla sig på cykelbanan.

stoner:
Är det så att vägen är enkelriktad och lastbilen kör mot färdriktningen?
Vägen är inte enkelriktad, vägen är avsmalnad vid busshållplatsen för att öka säkerheten.