Forumet - hur kunde alla stockholms bögar dö när hiv är svårsmittat via analsex

hur kunde alla stockholms bögar dö när hiv är svårsmittat via analsex

1155 0 41

Spana också in:

framtidsbron:

jag menar uträkningen av att risken att smittas vid ett analt samlag är så liten.


Visst men om du har en ganska begränsad klick av rövknullare som ligger med varandra ganska frekvent så har du snart en jävla spridning, tråkigt men så är det.
Budolicious:

Sen har jag även hört att det är ganska liten andel av de homosexuella männen som ens har analsex.


Finns det statistik på det här? Undra hur undersökningen gjordes i så fall! Lite märkligt.. om man tänker tillbaka i tiden då det var tabu att vara gay känns det ju lite som att alla inte var helt ärliga om hur de tog varandra i 2:an.

Nä men alltså. Saliv, blod.. Så smittades det väl? Det blir nog en del med tiden..

Underligt ämne och situation var det i alla fall..
Oskyddat samlag? Det är väl inte svårare än så. För en heterosexuell finns alltid risken att bli gravid, på den tiden, för jag antar att du talar om 80-talet, så associerades kanske preventivmedel mer med skydd mot graviditet än skydd mot sjukdom.

isola:

Anledningen var väl ursprungligen okunskap, oskyddade samlag, många partners och det symptomlösa som fick dem att fortsätta med allt detta.


Okunskap som leder till oskyddade samlag, men antalet partner behöver väl inte i sig ha med saken att göra: man kan bli sjuk efter ett oskyddat samlag med en enda person, och man kan förbli frisk efter skyddade samlag med 10. Det är väl skyddet och inte antalet partner som avgör?