Aviseringar
Rensa alla

Hur länge måste man följa matschema (ätstörning)?


Ämnesstartare

Har i 8 veckor följt matschema från en ätstörningsenhet.
Är minderårig och har inga vuxna jag har bra kontakt med som jag vågar fråga, men undrar hur länge man brukar vara tvungen att följa matschema? Någon annan med erfarenheter? 

Är drygt att följa det för jag känner att det begränsar mig från att bli frisk och få ett normalt ätbeteende. Dessutom är det mycket på matschemat som för mig är ”onaturligt” (som jag inte åt tidigare). Exempelvis att äta 6 mackor om dagen (jag åt nästan aldrig mackor förut). Knäckebröd till lunch (åt aldrig knäckebröd med däremot ibland dubbla portioner) och middag och mjölk (jag brukade dricka saft eller vatten, drack jag mjölk var det oboy). 

Jag tror inte att jag skulle sluta äta om jag slapp följa matschema för folk kommer ändå kontrollera ATT jag äter (och jag skulle inte orka banta heller). Men jag känner mig instängd i att inte få välja VAD jag äter. Det känns som att vuxenvärlden inge har förtroende för mig. 

Hur ska jag kunna förklara för bup att jag är redo att leva utan matschema? Jag har större problem än maten och tycker det är onödigt att man gör min ätstörning till ett så stort problem när det för mig inte är ett av huvudbekymmeren i mitt liv. 


   
Citera

Säg samma saker till BUP som du skrivit här och se vad dem säger om det.


   
SvaraCitera