Forumet - Hur länge ungefär?

Hur länge ungefär?

339 0 4
Hur länge kan man leva som alkoholist och röka varje dag innan man får någon slags sjukdom, som t.ex cancer? Jag vet att det är som att fråga "hur långt är ett snöre" men det borde väl finnas något ungefär.
Min pappa var alkoholist i många år och han rökte varje dag. Jag vet inte hur länge han var alkoholist eller hur länge han rökte men minst 10-20 år. Han fick cancer när han var 46år och dog kort därefter. Det är ju inte konstigt att han dog med tanke på all alkohol och rökning.
Min mamma röker och hon har gjort det väldigt länge, minst 20 år. Hon röker drygt ett paket om dagen.
Hon dricker också för mycket, kanske inte varje dag men nästan. Det har hon gjort i flera år, är inte säker på om hon gjorde det när jag var liten.
Hon motionerar aldrig heller och äter väldigt onyttigt så hon lever inte direkt sunt.
Hur länge kan jag förvänta mig att hon lever som längst? Hur stor är risken att hon får typ cancer inom en snar framtid?
Svår fråga att svara på, jag vet men hur länge lever folk ungefär som har en sån här livsstil?
Finns inget svar på det. Beror på många olika faktorer, till exempel vilka gener man har. Dessutom kan man klara sig hela livet utan att få cancer av rökning eller alkoholism. Det enda som gäller är i princip att ju mer och ju längre man gör det, ju större är risken för att man drabbas.

Rent statistiskt så dör dock rökare i genomsnitt sisådär sju år tidigare än ickerökare.
Skrumplever är väl vanligare..

However, en släkting till mig blev 94, och han var alkoholist. Rökte ej dock, enbart cigarr vid finare tillfällen. Det är lite omstritt hur vida han var släkt eller ej dock, släktforskare hävdar att han ej var det biologiskt, samt han själv uttalade sig om på fyllan flertalet gånger: "Du är inte min äkta son" etc.. 

Aja

Spana också in:

Tobaksrökning är ju betydligt farligare än att missbruka alkohol. För kroppen i vart fall. Vad beträffar det sociala livet och ekonomin är det väl tvärtom. Sedan beror det på så väldigt många andra faktorer ex om den missbrukande personen (tobak eller alkohol) motionerar mycket och äter nyttig och bra mat samt naturligtvis hur generna är.