Forumet - Hur lagar man stark mat?

Hur lagar man stark mat?

5202 0 63
Jag gillar stark mat. Jag är däremot inget vidare på att laga stark mat. Jag kan laga mat som är kryddig och mat som är ganska stark, men jag har ingen aning om hur man lagar riktigt stark mat. Framförallt, hur lagar man riktigt stark mat som faktiskt smakar något annat också? Att äta en rå chilifrukt av det starkare slaget är ju starkt, men inte så mycket mer än det.

Så, hur gör man?
EGOGIRL:

crème fraiche paprika & chili, sojakyckling, paprika, lök jaa ta vilka grönsaker du vill, nudlar, blanda ihop allt i stekpannan i slutetdetta blir starkt men på ett gott sätt


Äter förvisso inte crème fraîche, men tvivlar på att det blir så pass starkt som jag är ute efter.

Spana också in:

farbror gugge:

man blandar i jättemycket starka kryddor? typ tabasco etc


Tycker inte att tabasco är särskilt starkt.

OF 5:

Då kanske du har för lite. En kock jag hade förut gjorde så och det gick fan knappt att äta ibland för att det var så starkt.


Kanske. Känns dock som att det riskerar att ta över maten helt och hållet om man överdoserar det allt för mycket. Kanske egentligen mer är en fråga om vilka andra kryddor man bör använda.

hjortpojken:

brukar laga mat med färska chilifrukter i + "sweet soy and roasted red chili sauce". "röd curry pasta" hade jag i en gång men det blev verkligen jättestarkt, dock god smak. kanske vore något för dig?


Kanske. Vad för röd currypasta?
du kan laga plecing kangkung, finns lite olika recept och stiler. plecing kangkung är indonesisk vattenspenat med chili, fast det går lika bra med vanlig spenat (obs den måste vara färsk).

en mängd som motsvarar 30 st kangkung, skulle tippa på typ 500 g färsk spenat. koka spenaten tills den är färdig i lättsaltat vatten. några nävar böngroddar som sköljs i kokande vatten kan man också fixa. ev. även rostade jordnötter.

detta torkas och blandas samman med en sambal som görs på 10 röda chilifrukter, 5 gröna chilifrukter, lök och vitlök efter smak (förslagsvis typ 5 små lökar + 5 vitlöksklyftor) som man rostar. när de fått färg har man i två tomater + 1 tesked rörsocker + salt, och sedan när det svalnat så mosar man det med typ en mortel så att det blir en sambal som man sedan rör ned i spenaten.

ät med ev. mer sambal + ris.
internet:

jag har testat fast inte uppnått önskat resultat. bättre att göra egen curry då.


Beror förmodligen rätt mycket på vilken currypasta man använder.

internet:

är dock inte super-inne på stark mat pga läst massa om hur dåligt det ska vara för tarmens upptag av vissa vitaminer.


Äh, dåligt.