Aviseringar
Rensa alla

Hur långa passwords använder ni? (POLL)


Kör ganska långa. Med stor/liten bokstav, siffror och symbolerRullar ögonen


   
SvaraCitera

lösenord123


   
SvaraCitera

vänta va 


   
SvaraCitera

Har långa jädra lösenord. De längsta. Så jag kommer aldrig ihåg dem. Och måste återställa dem varje gång jag vill logga in Cool


   
SvaraCitera

Du/ni kan ju grubbla över följande fakta som totalt gör att hela frågan falerar.

Sant är att ju längre PW ju svårare är det att knäcka det. Det är säkert ALLA överens om. Men samtidigt hör man alldeles för ofta att ngon "lyckats" ta sig in på de stora servrarna typ Försäkringskassan, Facebook, Twitter m fl. Och då kan man ju ställa sig frågan hur detta kan hända? Ingen av de större servrarna har ju ett PW typ "abcde12345" utan jag förutsätter naturligtvis att de använder lite mer avancerade PW.

Att knäcka Microsoft Windows inloggningsPW är däremot otroligt lätt. Det är inte bara att boota en dator ned ett OS från ett USB-minne därför då skulle detta ske på varenda jävla arbetsplats över hela vår planet. Men nästan lika enkelt är det. Det räcker att starta datorn i kommandoprompten/kommandotolken (starta kommandotolken med Windows-knappen + R och sedan ange cmd i sökfältet).

Följande är en bra video som väldigt exakt beskriver hur man knäcker Windows lösenord om man nu av beklagliga skäl slarvat bort det.

Kolla igenom HELA videon innan du börjar greja med USB-minne osv!!!  Glad


   
SvaraCitera