Forumet - Hur långt kan min flickvän har kommit i graviditeten?

Hur långt kan min flickvän har kommit i graviditeten?

3402 0 21
Hejsan!

Står inför ett jävligt problem, min flickvän är gravid.. vi har diskuterat detta och kommit fram till att abort är enda utvägen eftersom vi båda är tonåringar och inte vill förstöra ett liv för ett barn.

Nu till frågan, min flickvän går på p-piller och gjort under hela våran tid tillsammans vilket är 9 månader... Således vet hon inte när hon fick sin senaste mens och därför kan vi inte göra något test på hur långt gånget fostret är i magen. Vi ska gå till gynekologen på onsdag och kolla det men jag undrar ifall ni kunde ge ett snabbare svar här?

Hennes symtom är väldigt få, hon är trött, väldigt kissnödig, till viss del uppblåst och i viss mån huvudvärk. Hennes navel har inte ploppat ut men den är inte inåtvänd längre. Mycket av hennes symtom stämmer in med de kvinnor i tidigt stadium i graviditeten har. Det var för övrigt omkring två veckor sedan vi upptäckte att hennes navel hade åkt ut lite grand.

Så, kan ni hjälpa med att uppskatta hur lång tid det har gått?


Sedan kan jag tycka det är skamligt att det nu ska ta en vecka från det man testade sig tills man får uppsöka gynekolog då det i abortfall verkar vara väldigt viktigt hur många veckor som gått.
Jag är inte alls säker på sånt här..men om det syns någon skillnad, på tex naveln så borde det väl ha gått rätt länge? På en del syns det ju inte förrän de är i 3-4 månaden (efter 5:e syns de på de allra flesta http://www.alltforforaldrar.se/page/artikel/i-kvinnans-kropp# ) Symptom som du beskriver tror jag man kan få från v.5-6..

Medicinsk abort kan man ju göra innan 9 veckor va? Kirurgisk abort upp till 18 veckor..

Forhoppningsvis har det inte gått så långt för er.
Hoppas det löser sig (:

Spana också in:

Anledningen till att din flickväns mage har börjat puta, är att det finns någon därinne som växer. Ert barn, närmare bestämt.

Om graviditeten har pågått så länge att magen har blivit synbart större, skulle jag gissa på att ert ofödda barn kan vara omkring 12 veckor gammalt. Titta på den bifogade bilden, för att se hur en människa ser ut i den åldern.

Image

Gör ni abort, kommer det betyda att ert barn lemlästas och/eller förgiftas till döds. Det är verkligheten bakom den till synes neutralt kliniska termen "abort".

Läs nedanstående tråd och följ diskussionen, för att få något att tänka på. Det är en annan person som skriver om att döda sitt ofödda barn genom en abort. Tråden är från i går och idag. Helt färsk, alltså: http://ungdomar.se/forum.php?thre​ad_id=315009

Titta sedan på dessa Youtube-klipp och ställ dig frågan om dödandet av en sådan människa är någonting du vill ha på ditt samvete för resten av livet? Är det ett beslut du kommer att vara stolt över när du ser tillbaka på denna tid?Du skriver att ni inte vill förstöra livet för ert barn. Om ni väljer att döda ert barn, har ni fullständigt tillintetgjort hans eller hennes liv. Det enda ansvarsfulla valet är att låta barnet fortsätta leva och få födas.

Ni är redan föräldrar till ert livs levande barn. Gör ni abort blir ni föräldrar till ett dött barn. Det är för sent att backa ur föräldraskapet, hur ni än gör. Ert barn finns nämligen redan. Kom ihåg det.

12v.jpg

Blivande_japan:

vad vet du om det? det beror ju på en massa saker, som hur de föräldrarna den får komma till är. Barnet kommer dessutom undra varför dens "riktiga" föräldrar inte ville ta hand om den.


Skulle föredra det framför att bli mördad! [bigsmile]Det måste ju göra ont för bäbisen [sad]
I vecka 11 har barnet känsel och kan tex sluta handen vid beröring. I vecka 15 utvecklas hörseln. 17 kan barnet ligga och lyssna på ljud från utsidan. Det är ingen geleklump, lr tumör, det är en männsika. Skulle aldrig kunna leva med mig själv om jag mördat ett försvarslöst barn, dessutom mitt eget![shake]
veganova:

Ni är redan föräldrar till ert livs levande barn. Gör ni abort blir ni föräldrar till ett dött barn. Det är för sent att backa ur föräldraskapet, hur ni än gör. Ert barn finns nämligen redan. Kom ihåg det.


I lold, här har vi en fanatisk pro-lifeare

Enda fram till barnet är fött så är det en parasit som lever på mamman. Och hellre abort en ett barn som ej kan leva ett vettigt liv.

Barnet kommer inte känna smärta, det har inte utvecklat ordentligt medvetande ännu och kommer ej göra det på lång tid.

Finns en anledning till att man ej minns saker när man är nyfödd.