Forumet - Hur låter det när ni tänker?

Hur låter det när ni tänker?

11980 1 27
För mig sprakar det ganska mycket, men inte på ett positivt sätt utan mer spasmodiskt och oförutsägbart. Tänk typ vågor av okontrollerbart sprak i ständigt skiftande styrka som sköljer genom huvudet och spolar med sig allt i sin väg. I de sällsynta fall jag tänker logiskt och strukturerat låter det mer som om man hade avfyrat ett automatvapen i en plåttunna, blandat med svetsning.

Spana också in:


Feberyra: Skiljer det sig något mellan tankar du har respektive saknar kontroll över?
Jag anser mig sällan ha någon kontroll över mina tankar. Fäster jag uppmärksamheten på något rusar tankarna automatiskt fram och ställer upp mönster och analyser, farhågor och logiska uppfattningar i så snabb följd att jag inte har mycket möjlighet att hindra dem eller disciplinera dem så jag kan trösta mig med lite självbedrägeri och illusioner. Disciplinera tankar kan jag bara göra i efterhand, och då kan jag också rationalisera bort allt det jag först automatiskt har tänkt. 

Antar att mina tankar bör låta som något som blixsnabbt rasar ned från något innan man hinner sätta stopp för eländet
Min röst i huvudet e lugnare och mognare än irl. Tänker nog konstigt pga hoppar bland flera språk o rösten/personlighetb/tankesättet ändras oxå utifrån d (nte så märkbar skillnad) men ändå... mhm tkr jag känner igen mig i filmer där man följer ngns tankesätt, franska filmen amelie t.ex