Forumet - Hur ligger det EGENTLIGEN till med polis+alkohol?

Hur ligger det EGENTLIGEN till med polis+alkohol?

131 0 10
Jag har alltid undrat det här men aldrig fått ett klart svar. Jag läste nyss i tidningen om att polisen ökat styrkan till Valborg osv men sedan så stod det att "Ungdomar under 18 får spriten beslagtagen men inte de över, men de får inte dricka på offentlig plats" typ? Öööö.. Jag har fått dricka beslagtagen under dessa "firar"helger då de är som värst både när jag var under och över arton. Så de har alltså ljugit poliserna?

Hur ligger det egentligen till och har de ens rätt att kolla i väskan? Om man bär systemkasse har de rätt att kolla i den? Skillnad över arton och under?

Spana också in:

Under 20 år får du inte ha alkoholdrycker med över 2,25% annat än folköl (inte ens alkoläsker på 3%, om sådana finns). Polisen kan hälla ut det.

Över 20 kan de anhålla dig för att du har druckit på allmän plats, det ska dock till extra mycket rövhåleri för att snuten ska göra det. Inte förvånadsvärt, men borde inte hända ofta. Det är en sån lag som mest finns för att ha något att skylla på när folk är för fulla.

Vad jag vet har de inte rätt att kolla i din väska hur som helst, men vägrar du visa väskan kan de ta med dig till station.