Forumet - Hur man överlever den fruktade FÖRKYLNINGEN

Hur man överlever den fruktade FÖRKYLNINGEN

3761 0 49
Tänkte att det var rätt tid på året att skapa en sådan här. Är snorförkyld och tänkte höra vad för tips ni har som underlättar när halsen brinner, näsan och ögonen rinner och man håller grannskapet vakna med sina nysningar.

Vissa basics ur skolmedicinen:
- Var noga med hygien när du är förkyld.
- Vila mycket, träna inte.
- Drick mycket vatten.

Sen, personliga tips:
- Te. Det uppenbara. Citron och mynta brukar kännas lite uppiggande när man känner sig hängig, och honung känns skönt för halsen.
- VITLÖK! Jag vet inte om det hjälper eller inte; det sägs ju hjälpa men tror inte det finns något stort medicinskt underlag. Oavsett så är det inte farligt och eftersom man ändå känner sig pissäcklig när man är förkyld kan man lika väl passa på och käka massa underbar vitlök och lukta hur illa som helst.
- Snyt dig i något mjukt. Ja, jag vet att pappersnäsdukar är mer hygieniska, men då kommer din näsa vara köttslamsor efter typ tjugo minuter. Ta nån gammal mjuk, ren t-shirt du inte behöver och snyt dig i den.

Så fyll på med era tips!

Spana också in:

Jag blir i princip aldrig förkyld. Känner jag mig litet hängig eller har ont i halsen, brukar jag äta en apelsin, varpå det försvinner _genast_. Blir jag fakteligen förkyld brukar jag käka flertalet apelsiner, eller vadhelst för c-vitaminrikt gojs jag kan tänkas finna, varpå mitt tillstånd brukar förbättras drastiskt.

Alltså, C-vitamin ter sig väldigt effektivt för mig.
Fingerprints:

men neej! Jag kan inte ens snyta mig i samma snorpapper flera gånger.. Och jag skulle inte kunna använda den tröjan sen utan att tänka på att att den varit full av snor..


Därför man ska ta en
Jörg Buttgereit:

du inte behöver


Jag använder en gammal från ett gammalt jobb, har inga planer på att någonsin bära den igen :)
emilsh:

Tro mej eller ej. Det här funkar skitbra. Ta ut all tobak från några cigg. Blanda med lite vatten och dra sedan upp det i näsan. Det kommer svida som fan men man blir frisk iaf .

Min farmor trodde inte på det först men hon blev frisk assnabt när hon provade [crazy]


Det är jättedumt och potentiellt farligt. Du och din farmor bör hitta på något annat med er tid.
Var noga med hygienen, särskilt handtvätt, redan innan du blir förkyld. När du redan är sjuk hjälper det mest andra personer att inte bli smittade, när du inte är sjuk så hjälper det dig att slippa bli det.

Ett annat tips är att undvika folksamlingar i den mån det är möjligt.
Jörg Buttgereit:

- Snyt dig i något mjukt. Ja, jag vet att pappersnäsdukar är mer hygieniska, men då kommer din näsa vara köttslamsor efter typ tjugo minuter. Ta nån gammal mjuk, ren t-shirt du inte behöver och snyt dig i den.


blääääääääääääääääääääääääääääää


isola:

knulla alla lärare i rumpan med suddigummin och glasögon


[love]

mitt bästa tips är handsprit. då blir du inte sjuk alls.