Forumet - Hur många hål i tänderna har ni haft? Folktandvården/Privat tandläkare?

Hur många hål i tänderna har ni haft? Folktandvården/Privat tandläkare?

3163 0 26
Som rubriken lyder:

- Hur många hål i tänderna har ni haft?

- Vad tycker ni om Folktandvården respektive Privata Tandläkare?


(Är jävligt trött på Folktandvården. Har själv tappat räkningen på mina hål men det cirkulerar kring 20 (är 19år). Ska till min opersonliga, jobbiga tandläkare på torsdag och borra sönder halva tanden för att komma åt ett hål -.-
Varför får du hål i tänderna så ofta? 
Jag har haft ett hål, men tillbringat en del tid hos tandläkaren på grund av parodonti och tandställning mot underbett. Har inte testat något annat än Folktandvården och det har väl gått bra, alltid varit trevliga tandläkare och så. 

Spana också in:

Många Gråter Mina tänder sitter så tätt så det går ej borsta "emellan" eller ens använda tandtråd. På ytan där fram och bak på var tand så är det kritvitt men mellan varje tand är det gult och får alltid hål där. Dom vill inte göra något åt det... Har mer plast i munnen än tänder.

Vill inte kalla dom dåliga men dom kunde göra något mer.
Istället så säger dom var gång att man ska "borsta på detta sättet", "tänk på vad du äter" och "använd tandtråd"... Vilket jag troligtvis använder effektivast i hela Norra-Europa.
Har haft ca 6 hål, och dragit ut nästan lika många tänder. De senaste 10 åren har jag dock inte haft några hål alls. 

Har bara erfarenhet av Folktandvården, och tycker den är bra. Förstår att de måste ta mycket betalt för lagningar o dyl, men undersökningar är på tok för dyra. Tacka vet jag Försäkringskassan som sponsrar med 300 kr per år för tandvård (när man är mellan 20 och 29 år).

Frugan : Varför får du hål i tänderna så ofta? 

När jag var liten så små åt jag alltid frukt. Mamma och pappa var duktiga med tandborstning men eftersom jag åt så mycket fruktsocker så låg det frätte bort emaljen under min bardom. Har väldigt dålig emalj och tajta, gropiga tänder där mat alltid fastnar.

Om jag kunde skulle jag vilja att nån bytte ut käften på mig och jag fick börja om från 0 :(

Sandra22: (Är jävligt trött på Folktandvården. Har själv tappat räkningen på mina hål men det cirkulerar kring 20 (är 19år). Ska till min opersonliga, jobbiga tandläkare på torsdag och borra sönder halva tanden för att komma åt ett hål -.-
På vilket sätt är det tandläkarens fel att du har hål i tänderna?

Har själv alltid gått till Folktandvården och inte haft hål sedan sedan 15 år tillbaka ungefär. Påbörjade hål ja, men det har fixats genom att vara mer noga med att borsta tänderna.