Forumet - Hur många kalorier ...

Hur många kalorier ...

381 0 26
beror väl på vad du vill gå upp i vikt i. muskler och fett kräver olika saker för att bildas. fett är ungefär 7000 kalorier per kilo, men du behöver förmodligen äta snäppet mer för att faktiskt gå upp ett kilo. kroppen förbränner mer om den äter mer, iallafall om personen i fråga äter för dåligt till att börja med. förmodligen annars också.

Spana också in:

Apelsinjuice och mjölk har ungefär samma kalorimängd (varierar lite mellan olika märken på juice och olika fetthalt i mjölk). Mjölk innehåller en hel del trevliga vitaminer och mineraler som är nyttiga, medan apelsinjuice inte innehåller fullt lika många men däremot gott om vitamin c. Skulle väl säga att mjölk är snäppet nyttigare om du är intresserad av näringsämnen, om det bara är kalorier du funderar på så är det mer eller mindre likställt.
Oväntad:

Det är däremot så att mjölk hämmar järnupptaget, och c-vitamin hjälper det.


mmm, kanske har blandat ihop det, men trodde att det var för att mjölk hämmade c-vitaminen som det hämmade järnupptaget, eller åtminstone tog effekten av c-vitaminen

övr. så gäller bara c-vitamin hjälpen på järn från vegetabilier, det har min doktor sagt!
mmmh:

övr. så gäller bara c-vitamin hjälpen på järn från vegetabilier, det har min doktor sagt!


Vad din doktor menade är att järn från animalier tas upp relativt bra även utan c-vitamin medan järnet från vegetabilier nästan behöver c-vitamin för att mängden järn som tas upp skall vara av betydelse.