Forumet - Hur många prov/uppsatser får man ha i skolan per dag/vecka?

Hur många prov/uppsatser får man ha i skolan per dag/vecka?

19713 0 18
Hej! Finns det någon lag på hur många prov/uppsatser man får ha i skolan per dag eller per vecka? Jag har tre prov imorgon, ett på fredag, 4 uppsatser att lämna in och 1 uppsats att skriva "live" i skolan. Vill typ dö. Finns det ingen lag mot sånt här eller någonting?

Måste bara tillägga att jag går i Sveriges sämsta skola, ni alla skulle dö om ni gick i min skola.

Spana också in:

Capture:

Har du pratat med dina lärare? Om man meddelar läraren att man har ett annat prov samma dag som läraren tänkt ha prov brukar det inte vara några större problem att flytta provet till nästa lektion istället.


Ja, det har jag, men läraren brukar inte acceptera det. Det brukar typ bli bråk mellan de två lärarna som har prov samma dag och sen slutar det med att båda har i alla fall.
Beror lite på vilken typ av skola man går på tror jag, tror högstadie och gymnasium har olika regler. Tror Sagitta har rätt om max 3 på gymnasiet i alla fall. Om du kan få med de andra eleverna kan ni typ gå till rektorn, eller vem som nu kan åtgärda det, och hota med att kollektivt skolka från alla 4 proven eller något liknande.
Okej, tack för svaren haha. Ja jag går i en skitskola, och jag har en till fråga; finns det någon lag om hur många grader det ska vara för att man ska få vara inne på rasten? Jag går i nian och jag får inte vara inomhus på rasten för att vi ska få frisk luft... känns som dagis... och lärarna säger att de bara är tvugna att släppa in en enligt Skolverket om det är under -20 grader :S
Horrorshow:

"har inte läraren kommit inom en kvart får man gå"-lagen


hahahah åh. fast på min skola var det typ "har inte läraren kommit inom fem minuter går eller ringer vi till *nåt ställe som jag inte minns namnet på* och ser om det finns en ersättare/vikarie, om det inte kommer någon inom tio minuter har vi rast"-lagen [blush]