Forumet - Hur många röker på?

Hur många röker på?

4832 0 39

Spana också in:

Är lite tveksam till att du blandar ihop Cannabis (marijuana och hasch) med Spice.

Spice är farligare då kemikalier tar mycket värre på kroppen och hjärnan än vad THC gör, sedan är Cannabis en ren växt utan kemikalier (hemmaodlat eller obehandlat menar jag då.). Av vad man kan läsa så är biverkningarna från Spice väldigt mycket farligare, känner folk som blivit rädda för saker de själva inte vet vad det är, och att de är "spice-bakis" i flera veckor, att de känner sig annorlunda. nu menar jag inte att cannabis är ofarligt, det är klart det finns skador man får och tar från cannabis så som mindre hjärnaktivitet.

DOCK - Cannabis har också kemikalier, Både THC och CBD. Cannabis har flertalet cannabinoider, precis som Spice-produkter.
Vad som är farligare beror på vilken cannabinoid man ser på. T.ex. har JWH-018 en naftalen-kedja motsvarande 2 cigg.
Visst är naftalen cancer-framkallande, men det finns många fler (runt 20?) och mer cancerframkallande ämnen i tobak, exempelvis nitrosaminer och kadmium. Sedan blir ju tobaksplantorna även besprutade av radioaktiva ämnen såsom polonium-210 och bly-210 vilket leder till ännu högre cancer-risk. En dos JWH-018 är ungefär lika cancerframkallande som 1/5 cigg, om inte mindre.
AM-694 har en fluoroalkylkedja som metaboliseras till fluoracetat, en giftig syra som förhindrar cellerna från att producera energi. Den är inte dödlig i rusdoser, men upprepad utsatthet för lägre doser kan skapa hjärnskador och skador till organ (främst lever och fortplantningsorganen).
Men cannabinoider såsom JWH-073, JWH-250, JWH-122 e.t.c. har inget i sin kemiska struktur som tyder på någon slags fysisk skadlighet.

Lite motsägelsefullt kanske, men jag är fast förvissad om att Spice är mellan 100x till 1000x farligare än vad Cannabis är. Cannabis har rökts i tusentals år utan att några större skador har upptäckts. Spice har endast funnits tiotalet år och vi ser redan en mängd alvarligare skador och dödsfall både i Sverige, Skandinavien, Europa, Nordamerika och resten av världen.  Tumme ned
Rökte väldigt mycket dvs flera gånger dagligen för ca sådär 5 - 6 år sedan. Idag har jag dragit ner väldigt mycket på rökandet. Blir på sin höjd någon gång i månaden. Har inget varken med att göra att det är olagligt eller att rökandet påverkat lungor eller psyke utan mer med att göra att jag flyttat ut på landet och köpt eget hus och har fullt upp med hus, trädgård, bil, musiksamlande mm.

stoner: Rökte väldigt mycket dvs flera gånger dagligen för ca sådär 5 - 6 år sedan. Idag har jag dragit ner väldigt mycket på rökandet. Blir på sin höjd någon gång i månaden. Har inget varken med att göra att det är olagligt eller att rökandet påverkat lungor eller psyke utan mer med att göra att jag flyttat ut på landet och köpt eget hus och har fullt upp med hus, trädgård, bil, musiksamlande mm.
blir det inte ganska jobbigt/tråkigt i längden att konstant vara hög?

dinkompis: blir det inte ganska jobbigt/tråkigt i längden att konstant vara hög?
Det finns ju två olika sorters Cannabis. Sativa som är uppåt och psykoaktivt och Indica som är nedåt och meditativt. Jag rökte enbart Sativa vilket gör att jag blev uppåt och glad.

Sorten jag rökte hette Nevilles Haze och var mer än 75% Sativa. Det som inte var Sativa var lite drygt 20% Northern Lights No 5 men som gav lite effekt mot majoriteten av Sativa.