Forumet - hur mkt yngre är de ok att tjejen är?

hur mkt yngre är de ok att tjejen är?

4690 0 38
Skapar den här tråden för att jag är lite nyfiken på hur mkt yngre tjejer eller killar får va i ett förhållande med sex. Till exempel om du är 24 och tjejen/killen är 15, är det ok för er? Själv tkr jag att de är på gränsen till pedofili eller rent av är det....

Spana också in:

Jag är 16, min pojkvän är 23. Tycker ej det är konstigt, finns inget knasigt maktutövande från hans sida - han är inte överlägsen på något sätt iom hans ålder - så är inte några problem.

Tycker inte det är okej om den som är yngre blir den äldres nickedocka och blir manipulerad men såvida det inte är så så behöver man väl inte lägga sig i. [confused]
genus:

finns inget knasigt maktutövande


genus:

manipulerad


Fast å andra sidan vet man inte när man är manipulerad. Hela grejen med manipulation går ut på att offret tror sig göra saker av fri vilja som denne egentligen blivit manipulerad till att göra.

Nu menar jag inte att det är så i ditt fall, jag tror du är för smart för att manipuleras så lätt. Det gäller dock att ha koll på sina känslor så de inte styr över förnuftet.

Tyrael:

snacka om att komplicera det..


Tycker han gjorde det tydligare, inte mer komplicerat. Men visst, kan man inte grundläggande matematik kan det tyckas komplicerat.
Så länge båda är över laglig ålder är det upp till dem själva, och så länge båda två är könsmogna är det inte pedofili, eftersom pedofili är sexuell dragning till barn, dvs icke könsmogna personer.
Huvudsaken är att känslorna är ömsesidiga och relationen inte alltför obalanserad - och sådant beror ju mer på personlig mognad än på ålder.
xyz123:

Hela grejen med manipulation går ut på att offret tror sig göra saker av fri vilja som denne egentligen blivit manipulerad till att göra.


Ja, det klart. Men jag är inte i det skick att bli manipulerad (längre), tror jag har för mycket självinsikt. Och tänker att ungdomar (ofta i min ålder eller lite yngre) inte har så mycket självinsikt ofta och är osäkra, är lätt att bli manipulerad då. Det är väl det som kan vara dåligt när det gäller relationer med stor åldersskillnad, att den yngre hamnar i någon slags beroendesituation. been there done that
genus:

att den yngre hamnar i någon slags beroendesituation. been there done that


Det är det jag brukar se som en fara.

genus:

Men jag är inte i det skick att bli manipulerad (längre), tror jag har för mycket självinsikt.


Det tror jag också, men det finns inget sådant som "för mycket" självinsikt.[no-no][wink] Jag tror inte någon har fullständig självinsikt (förutom några få upplysta andliga mästare). Jag litar inte på min självinsikt, det är för lätt att bli manipulerad och speciellt när man tror att man inte kan bli det. Människor har svårt med att respektera varandra som fria individer vilket betyder att de förr eller senare försöker kontrollera och styra varandra. Sådan är verkligheten, tyvärr.
Åtta och ett halvt år, har inte varit ett problem för mig och min partner iaf. Det fungerar bara fint, just för att vi ligger på likande frekvens. Samspelet blir därför jämbördigt och han behöver inte agera förälder osv och vi kan även föra intellektuella konversationer med varandra. Har inte märkt av åldersskillnaden, mer än att han kanske vet bättre hur saker och ting fungerar pga varit med längre än vad jag har på vissa bitar.
Blivande_japan:

beror ju på hur gamla båda parter är. om båda är över 18 är det väl upp till dem själva, men om man är under 18 så kan bara några år vara alldeles för mycket


Jo de är klart, men jag menar mer unga tonåringar typ 14/15 som har sex med folk i din ålder.....