Forumet - Hur mycket av det du upplever existerar innanför samt utanför ditt huvud?

Hur mycket av det du upplever existerar innanför samt utanför ditt huvud?

391 0 20

Spana också in:

whaddup bird: man blir mindre självmedveten menar du?
absolut.

SPERMA666: gör det att man känner sig mer verklig eller tvärtom?
varken eller; man är inte relevant. inte overklighetskänslor, utan enlighet med omgivningen till den grad att man lika gärna kunde vara osynlig. kroppsligheten och den egna personen finns förstås kvar om man får lust att luska fram dem, men de är över huvud taget inte värda att lägga en tanke på när man befinner sig i ett förhäxat kuriosakabinett.

svefnpurka:  varken eller; man är inte relevant. inte overklighetskänslor, utan enlighet med omgivningen till den grad att man lika gärna kunde vara osynlig. kroppsligheten och den egna personen finns förstås kvar om man får lust att luska fram dem, men de är över huvud taget inte värda att lägga en tanke på när man befinner sig i ett förhäxat kuriosakabinett.
tror jag kan föreställa mig känslan. är det korrekt att beskriva den som harmonisk?

SPERMA666:
Tänker ungefär att hallucinogener gör att man kommer längre från "yttervärlden" och längre in i sitt eget huvud medan stilnoct gör det motsatta Rodnar

psykedelia ökar mängden intryck, överbelastar hjärnan med verklighet.

har ej tagit stilnoct men det verkar ge dissociativa symptom, bland annat försämrad sensorimotorisk förmåga. tillståndet svefnpurka beskriver låter som när verkligheten reduceras till en uppsättning rekvisita för drömtillståndets skådespel. man interagerar då med sina privata vanföreställningar och det gängse jaget krymper och glider undan till följd av att allt blir subjektivt. jaget relativiseras när det inte längre utgör absolut fixpunkt i en värld att navigera. 

det går att se på ditt sätt också. inget jag vågar försöka klä i ord, men du får gärna försöka om ovanstående inte övertalade dig att vända polariteten.
SPERMA666: Tänker ungefär att hallucinogener gör att man kommer längre från "yttervärlden" och längre in i sitt eget huvud medan stilnoct gör det motsatta
tvärtom. psykedelia intensifierar samspelet med omgivningen eftersom du bryter upp fördämningarna för intryck och associationer, men det är inte mindre verkligt. stilnoct är över huvud taget inte verkligt. eftersom man glömt bort sig själv förstås det inte att man kan förklara något som en egen vanföreställning och allt som upplevs komma utifrån än verkligt. så som osynliga andevareler som lever i duschmunstycket. eller väggar eller golv som får ersätta överjaget och visa vilken handling som är lämplig under en viss social situation.

df rqp: har ej tagit stilnoct men det verkar ge dissociativa symptom, bland annat försämrad sensorimotorisk förmåga. tillståndet svefnpurka beskriver låter som när verkligheten reduceras till en uppsättning rekvisita för drömtillståndets skådespel. man interagerar då med sina privata vanföreställningar och det gängse jaget krymper och glider undan till följd av att allt blir subjektivt. jaget relativiseras när det inte längre utgör absolut fixpunkt i en värld att navigera.
Tumme upp försökte uttrycka mig med något sådant först, men led av att det inte skulle ge spermasexsexsex en konkret bild av hur det känns. nu kanske det blir nyanserat.