Forumet - Hur mycket cyklar du?

Hur mycket cyklar du?

2266 2 34
Cyklandet minskar i Sverige, skriver DN. Mest minskar cyklingen på landsbygden och bland ungdomar.

Bland ungdomar mellan 15 och 24, som tidigare har varit den grupp som cyklat mest, ser man en nedåtgående spiral sedan mitten på 90-talet. Speciellt har skolresorna med cykel närmare halverats.

André Vifot Haas: Bara på sommaren
Cyklade i stort sett alltid, överallt, när jag bodde i Malmö. Men i Stockholm har jag för det mesta huserat ganska långt från stan och det har därför inte blivit särskilt mycket cyklande. Dessutom känner jag mig inte helt trygg bland alla tokiga taxichaufförer och hetsiga hipstercyklister... 

Får också pendlingskort av jobbet, vilket nog har gjort mig lite mer bekväm.

Spana också in:

I sjuan cyklade jag 180 mil på en sommar. Sen fick jag nageltrång vilket tvingade mig lägga cyklingen på hyllan. Det höll i sig till nu ungefär (ska börja gymnasiet nu). Blir väl antagligen mer cykling nu varje dag då jag flyttar. Lära känna nya staden. 
Räcercykeln ska ju användas och inte bara stå Galen.

André Vifot Haas: Lite då och då
Bor i vad som sägs vara den största cykelstaden av dom alla i det här landet men har nog aldrig cyklat så lite som jag gjort sedan jag flyttade hit, hatar mest på alla cyklister som cyklar med röven. Har en gammal Crescent Compactcykel dock som används sparsamt.

På låg och mellanstadiet när jag bodde i en liten by i Dalarna då cyklade jag däremot nästan varje dag till skolan.
Cyklar i princip aldrig. Kanske någon gång per år, men knappt det. Minns inte när jag cyklade senast. Kanske att jag i mellanstadiet cyklade till skolan en del, men efter det har det inte hänt mycket på cykelfronten. Äger en cykel gör jag nog dock. Man borde väl cykla mer än vad man gör, men ack, avstånden är stora i stan. Inte det mest behändiga, kanske.