Forumet - Hur mycket går man egentligen ner om man svälter?

Hur mycket går man egentligen ner om man svälter?

11454 0 17

Spana också in:

Man går ner i vikt, men det är faktiskt inte värt det. Du kommer få näringsbrist, hjärtklappningar, ha ingen energi, svimma hur som helst, lukta apa i munnen och denna ständiga HUNGER (och säkert massa mer). När du sedan börjar äta igen (som du måste göra för att överleva) så kommer du gå upp swiiiiiiisch. För kroppen har ställt in sig på svält och tar upp absolut ALLTING den kan få. Dessutom är det jättelätt att råka ut för hetsätningar då man svälter sig, eftersom kroppen skriker efter mat. Så det är alltså gå ner, och gå upp. Mycket bättre att banta på ett bra sätt, dvs träning och nyttig mat, klyschigt men sant. Om du inte klarar av att motivera dig till det kommer du aldrig klara av att motivera dig till att svälta dig själv. Så det är lika bra att ta den må braiga (psykiskt och fysiskt)-metoden, den säkra och den som håller i längden.
Det är inte värt det, det är det verkligen inte. Det blir som en jojo, äta-svälta-äta-svälta och till sist kollapsar man. Många anorektiker och i princip alla bulimiker hetsäter ju just för att kroppen lever sitt egna liv och bokstavligen skriker efter föda, medan huvudet vill något annat. Det är ett djävla lidande alltihop.
Kolla på dom i Robinson. De e där i en månad ungefär, tror de tappar 10-15 kg var beroende på vilken sorts diet de hade innan o hur mkt muskler/fett de hade.

Jag kan pendla i vikt asmkt beroende på om jag har en stressig vecka o inte äter. 4-5 kg per vecka. Tror det e ganska lätt o förlora vikt genom svält, men nackdelarna tar nog över fördelarna isf. Va ju Robinsondeltagare som tappade hår o grejer [shake]