Forumet - hur mycket hade du tagit för att rösta på SD

hur mycket hade du tagit för att rösta på SD

2115 0 51
Hade låtsas om att jag inte fått något erbjudande. Ljuga för mig själv. Låtsas som att det regnade.

Sen hade jag en gång i veckan för restan av mitt liv mått dåligt för att jag inte tog emot så lättförtjänade pengar.
"Äsch, det va starkt gjort. Du e sån bra människa *klapp på axeln" hade jag tänkt. Sen hade jag mått dåligt över att jag tycker jag är en bra människa.Nämen.. över 40k iallafall

Spana också in:

Om det endast var jag som fått den förfrågan av alla röstningsmyndiga, hade jag kunnat godta 1 000 000+ kronor. Ifall bara jag hade fått det sådant erbjudande, utan att det påverkande andra och hur de tänkte rösta, så hade min röst gjort varken till eller från. Det hade inte påverkat något på det stora hela, och därför hade det inte varit ett problem att godta pengar för den. Att jag hade krävt 1 000 000 eller mer är för att det är ungefär vad som behövs för att göra en större, reell skillnad för mig idag. Jag tänker på större investeringar som kräver större mängd pengar.
bert: det är ju därför frågan är intressant. vidare  känner jag inget som helst ansvar att förhindra saker som "gynnar SD". att hela tiden ta hänsyn till hur SD's anseende påverkas av mina handlingar vore väl dessutom höjden av att "gynna SD". du pratar med dina egna demoner, inte med mig.
De är ju skilda frågor mvh: man kanske ställer sig olika beroende på om det är ett riksdags-landstings eller kommunalval? I riksdagsvalet så kan jag säga nej utan att vara särskilt förljugen, men gäller det kommunal så tror jag knappt att det kommer några sd-röster här ändå så en enda hade inte spelat någon roll... RodnarRodnar

mpt:hv: bert: det är ju därför frågan är intressant. vidare  känner jag inget som helst ansvar att förhindra saker som "gynnar SD". att hela tiden ta hänsyn till hur SD's anseende påverkas av mina handlingar vore väl dessutom höjden av att "gynna SD". du pratar med dina egna demoner, inte med mig.
om du tycker att något är dåligt, brukar du inte försöka undvika att agera på ett sätt som kan stärka det dåliga? att må dåligt och agera mot det, är att erkänna och bekräfta att dåligt mående har lyckts med att påverka en. det ger det dåliga måendet en viss makt. men om man inte erkänner det förhållandet, minskar inte då chansen att man effektivt kan förbättra det dåliga måendet?