Forumet - "Hur mycket hat tål Sverige?" SR

"Hur mycket hat tål Sverige?" SR

4486 0 38

Spana också in:

Jag kan uppskatta när Jan Guillou tar liberaler i örat men jag tycker nog att karln borde hålla tyst när det gäller islamofobi och antisemitism. Där är Guillou out of touch och gör mer skada än nytta i ett mycket känsligt läge, när extremismen marscherar framåt på säväl gator som i parlament.

Förövrigt är Alexandra Pascalidou en av Sveriges bästa journalister och kan balansera väldigt väl mellan när hon ska förmedla åsikter och när hon ska vara neutral, allt annat är trams.


Det har alltid funnits folk som hatar å det har alltid funnits folk som hatar de som hatar.  Vill ni utrota hat så får ni börja med att utrota människan.  Tyvärr så är det så det är.  Däremot kan man faktiskt minska hatet och jag är glad åt att de finns så många som fortfarande försöker med det,  trots allt som gått helt å helvete just nu. 

smurfen: Det har alltid funnits folk som hatar å det har alltid funnits folk som hatar de som hatar.  Vill ni utrota hat så får ni börja med att utrota människan.  Tyvärr så är det så det är.  Däremot kan man faktiskt minska hatet och jag är glad åt att de finns så många som fortfarande försöker med det,  trots allt som gått helt å helvete just nu. 
Ibland (ganska ofta) tänker jag så, att det inte är någon idé, att allt är totalt värdelöst och meningslöst för att allt är sämst och inte går att förändra. Men det är också de tankarna som leder mig till dödstankarna, så vill helst tro att det finns hopp, annars kan jag lika gärna lämna den här världen.


Här är ännu ett exempel på när Pascalido helt misslyckas med att vara neutral och ge lyssnare med en annan bild än hennes chans att uttrycka sig. Hon tappar som vanligt fattningen. När personen som ringer in berättar om invandrare som skjuter på varandra avbryter hon och säger "vem har du skjutit på" i sann neutral, nyanserad public service-anda.

Förstå att denna person fortfarande får betalt av svenska folket för att vara programledare för dessa program. Sinnessjukt.
fattar ni inte att högern/nationalism växer för att ni i "vänstern" är så fruktansvärt pissdåliga på att ta hand om era egna... man brukar ju säga att nationalistiska grupperingar springer borgerlighetens ärenden men i Sverige är det vänstern som ägnar sig åt detta med full kraft

kolla kommentarerna: 

https://www.facebook.com/stefanlofven/photos/a.649223008451930.1073741832.329885883718979/968352329872328/

jag tyckte att denna kommentar var särskilt intressant:

"Röda Korset säljer matpaket för 77 kr /månad. Det räcker till mat för en person i en månad. Alltså ca 1000 kr/år...Vår invandring kostar mellan 50 och 250 miljarder kr / år...(beroende på vem man frågar) Tar vi den lägsta siffran och istället köper mat för den summan, kan vi förse världens alla 50 miljoner flyktingar med mat i ett år.... Vi väljer istället att hjälpa ca 100 000 nyanlända personer per år som redan har så pass god ekonomi att du kunnat ta sig till landet långt upp i norr, med bostad, utbildning, mat, dunjacka och surfplatta.... framför de 50 miljer flyktingar i världen......just say."

NiklasW: säger "vem har du skjutit på" i sann neutral, nyanserad public service-anda.
Som ett retoriskt grepp för att påvisa hans logiska felslut i och med att han är invandrare själv. Ser varken någon förolämpning eller oprofessionalitet. Vad jag har hört får ingen ringa in till P1 och prata ohejdat, de skulle ta upp all programtid. Om något är ju han respektlös mot henne.
Nachac:
Som ett retoriskt grepp för att påvisa hans logiska felslut i och med att han är invandrare själv. Ser varken någon förolämpning eller oprofessionalitet. Vad jag har hört får ingen ringa in till P1 och prata ohejdat, de skulle ta upp all programtid. Om något är ju han respektlös mot henne.
Så om man är invandrare får man inte belysa att det finns många invandrare som begår brott? Låter lite som klassisk "husblatte"-argumentation. En sak är om en motdebattör ringer in och säger det, tex du, men en programledare i public service ska inte ta ställning på det viset. Samma sak gjorde hon dessutom i det berömda programmet "hur mycket rasism tål Sverige?" där hon var direkt oförskämd mot både Teodorescu och Bieler och tydligt tog ställning mot det de sa.

NiklasW: Så om man är invandrare får man inte belysa att det finns många invandrare som begår brott?
Jo? Poängen är inte att han var invandrare, poängen var att han talade om "invandrare" som en homogen grupp med konformt aktivitetsmönster. 
NiklasW: En sak är om en motdebattör ringer in och säger det, tex du, men en programledare i public service ska inte ta ställning på det viset.
Programledarens i ring P1s uppgift är att ifrågasätta och kritisera åsikterna som rings in. Detta är en bris jämfört med till exempel Täppas Fågelberg.