Forumet - Hur mycket protein ska jag äta per dag?

Hur mycket protein ska jag äta per dag?

3950 1 30

Jag är tjej och styrketränar hela kroppen Tisdagar & Fredagar (kör helkroppspass) och joggar övriga dagar.

Jag är 165 cm och väger 47 kg men jag vill gå upp till 55 kg i muskler (inte fett) för jag vill ha en välformad kropp typ som Jessica Biel eller någon random fitnessbrud.

Hur mycket kalorier/protein ska jag äta per dag för att få ut det maximala från min träning? Behöver jag styrketräna mer? Jag lyfter så tungt som jag orkar för tillfället och kör 10 x 3 på varje maskin och kämpar.

Skriv gärna ett matschema så jag vet hur jag ska äta. Ska jag även dricka proteinshakes?

Senast ändrad 5 Nov 2013, 11:29 av André Vifot Haas

df rqp: ät så mycket protein du kan bara. det finns ingen realistisk övre gräns.

räcker det om jag byter ut min yoghurt mot kvarg å börjar äta omelette för att få upp mitt proteinintag till ca 2 gram per kroppsvikt (räcker det eller?)? Ska jag äta så mycket proteiner som jag vill ha för min målvikt eller ska jag äta proteiner för den vikt jag har nu?

Spana också in:

Ät bönor och mkt kött/ ägg linser grönt dra upp till 2500-3000 kcal är nog mer vettigt  och glöm inte fett behövs för att bilda muskler också . Tränar du så mkt så bränner du bort alla överskotts fett om det  blir över vills säga   , så finns ingen gräns glöm inte dricka 3-4 liter om dagen också :) 


df rqp:

äh, vegan-propaganda. ge mig en källa på att högt proteinintag leder till (inte bara förvärrar redan existerande) njurskador!
hur vet du om hon har befintliga njurskador? hur vet du om du själv har det, för den delen? vill minnas att jag läst siffror som säger att 20-25% av befolkningen kan ligga i riskzonen. kan återkomma med källa när jag har tid.

plutten: Ska jag äta så mycket proteiner som jag vill ha för min målvikt eller ska jag äta proteiner för den vikt jag har nu?
2 gram för varje kg av din nuvarande kroppsvikt räcker gott. Men glöm inte kolhydrater och nyttigt fett som hjälper dig att nå kaloriöverskott, för det behöver du om du ska bygga muskler.

Leijonsparf:
hur vet du om hon har befintliga njurskador? hur vet du om du själv har det, för den delen? vill minnas att jag läst siffror som säger att 20-25% av befolkningen kan ligga i riskzonen. kan återkomma med källa när jag har tid.

det vet jag inte. man kan ju gå och kolla njurfunktionen innan man bestämmer sig för att höja sitt proteinintag. dock verkar det tämligen knäppt att oroa sig över en makronutrientkvot som förmodligen ligger närmare optimum evolutionärt sett än den vanliga. om jag får spekulera tror jag att jordbruket ligger bakom eventuella välfärdssjukdomar beträffande njurarna liksom så mycket annat. det finns inga skäl att tro att vi är anpassade för en spannmålsbaserad, kolhydratrik kost, men starka skäl att tro att vi är anpassade för en till stora delar animalisk, fiber-, fett- och proteinrik kost. därmed inte sagt att djurslakt är försvarbart idag.

talar du om riskzonen för njurskador ospecificerat eller för sådana skador som nödvändiggör sänkt proteinintag? ja gärna källa.