Forumet - Hur mycket skatt ska jag betala

Hur mycket skatt ska jag betala

1250 0 5
Kommer jobba nu i sommar i 8 veckor totalt, dvs 2 månader och kommer totalt tjäna 19 712kr. Hur mycket kommer jag betala i skatt om jag inte jämkar? jag är 17 också om det nu spelar någon roll i denna situation

frågade en kompis och han sa att jag kommer skatta max 500kr då de första 18 000 är skattefria? har han rätt
Du kan begära skattejämkning, då det är ett sommarjobb och du är studerande så är de första 19 247kr är skattefria, och om du tjänar mer betalar du skatt på de beloppet. Egentligen är det bättre att inte skattejämkna för att pengarna kommer tillbaka när skatteåterbäringen är på g. När man tjänat över 19 246kr bör man kontakta sin arbetsgivare  för att ändra skatte avdraget så att du inte blir återbetalningsskyldig.

Hyfs: Du kan begära skattejämkning, då det är ett sommarjobb och du är studerande så är de första 19 247kr är skattefria, och om du tjänar mer betalar du skatt på de beloppet. Egentligen är det bättre att inte skattejämkna för att pengarna kommer tillbaka när skatteåterbäringen är på g. När man tjänat över 19 246kr bör man kontakta sin arbetsgivare  för att ändra skatte avdraget så att du inte blir återbetalningsskyldig.
så om jag inte begär en skattejämkning, blir det ca 30% skatt jag ska betala isåfall?

Spana också in: