Forumet - Hur överlever man?

Hur överlever man?

1034 0 37
Hur överlever man ett självmord och ett mord? Ett var i söndags, en liten 4årig pojke blev mördad, sen en tjej som jag inte kände tog självmord, hon hade suttit på psyke och kom ut igår och då tog hon en överdos och dog och jag mår sämre än vad jag någonsin har gjort!

Så snälla hjälp mig! vad gör man i en sån här situation?! Jag har ingen att prata med och då menar jag verkligen ingen...
du kände alltså ingen av dom? är nog mest någon hormongrej eller nåt då. inte normalt att må så dåligt över varje mord och självmord annars om man inte har någon koppling till dom. iaf då det begås typ 100 mord och 2000 självmord i sverige varje år :P (har jag för mig)

men de går nog över ska du se =>

Spana också in:

Kände också detta för ett tag sen! Över alla de våldtäkter som skedde i min stad då och att det var en yngre tjej som tog livet av sig.

Man får helt enkelt acceptera att världen vi lever i har enorma brister och alla är olika och att tyvärr mår inte alla som marshmallow fluff och regnbågar [sad]

Men ju äldre du blir, desto mer empatilös ska du se [wink] Nej men, det är en rätt naturlig reaktion när sådant händer runt en, det mesta påverkar det mesta liksom.
Nintendos BFF:

du kände alltså ingen av dom? är nog mest någon hormongrej eller nåt då. inte normalt att må så dåligt över varje mord och självmord annars om man inte har någon koppling till dom.


Men en kompis till mig kände tjejen som tog självmord och killens syskon går på min skola men nej jag kände dom inte. Vet inte vad jag ska göra...känns bara så sjukt att det hände precis efter varandra...

- - - - - - - - - - - - - - - - - Sammanslagning 1 - - - - - - - - - - - - - - - - -


genus:

Man får helt enkelt acceptera att världen vi lever i har enorma brister och alla är olika och att tyvärr mår inte alla som marshmallow fluff och regnbågar


Men det går inte att acceptera! Båda borde få leva ett lyckligt liv, jag har tänkt självmord många gånger men nu fattar jag verkligen vilken saknad det är och vilken tomhet man känner...
emma_96:

känns bara så sjukt att det hände precis efter varandra...


Folk blir mördade och tar livet av sig varje dag. I hundratal. Inte bara i Sverige, utan i hela världen, och det är väldigt hemskt, men om du inte kände dessa två individer personligen är det ingen idé att du deppar sönder över det. Man ska naturligtvis reagera och ställa sig frågan hur det här kunde hända och vad som gick fel, men det finns absolut ingen poäng med att du går sönder "i onödan".
timeisrunningout:

om du inte kände dessa två individer personligen är det ingen idé att du deppar sönder över det. Man ska naturligtvis reagera och ställa sig frågan hur det här kunde hända och vad som gick fel, men det finns absolut ingen poäng med att du går sönder "i onödan".


Jag deppar inte och går inte sönder, jag mår bara dåligt och det är inte så kul att veta att en mördare går lös (även om det var någon i familjen som mördade pojken)...
emma_96:

jag mår bara dåligt


Nintendos BFF:

inte normalt att må så dåligt över varje mord och självmord annars


Det är ändå rätt normalt att såna här händelser väcker tankar hos unga människor som tidigare inte konfronterats med döden. Tycker du ska prata med din skolkurator.
timeisrunningout:

Om det var någon i familjen och polisen har fastställt det går mördaren förmodligen inte lös just nu, så oroa dig inte för det.


Nej dom har inte hittat mördaren än...

- - - - - - - - - - - - - - - - - Sammanslagning 1 - - - - - - - - - - - - - - - - -


OF 5:

Man bestämmer sig för att sitt egna liv är viktigare.


Men man måste ju tänka på sina vänner, familj osv..

- - - - - - - - - - - - - - - - - Sammanslagning 2 - - - - - - - - - - - - - - - - -


annoyed:

Tycker du ska prata med din skolkurator.


Jag pratar redan med henne om mina äs men hon fattar ändå inte ett skit, allt hon gör är att skicka vidare mig till bup och det har gått fyra veckor nu och dom har inte ringt mig som dom skulle så jag har ingen att prata med..
emma_96:

Men man måste ju tänka på sina vänner, familj osv..


Om du tycker att det är viktigare att dina vänner och din familj mår bättre och får mer av din tid än du är villig att ge dig själv, ja då är det inget du kan göra.

Försöker säga att ingen är viktigare än du själv, om du "glömmer bort dig själv" hamnar du tillslut så långt bort att du inte kommer hitta tillbaka
Nintendos BFF: minst en person varje dag tar sitt liv - detta endast inom psykiatrin. så endast inom det så är det ungefär 365 personer på ett år, i sverige då. Sen vet jag inte de som blir mördade eller folk som tar sitt liv utanför psykiatrisk vård. Så det är många.

emma_96: Om man ska sörja varenda person får man nog sörja hela livet.. Vet att det är jobbigt men man får vara stark, resa sig upp och vara glad. Det sprider vidare sig sedan är det inte en liten ledsen stad längre!