Forumet - Hur ofta köper du ny dator?

Hur ofta köper du ny dator?

11202 1 88

Tjohej:
Betala mer och du får mer. Man får vad man betalar för. Lägg 7-8000 och du får en schyst burk. Men det beror ju på vad du ska göra med den och ha den till för användningsområden.
jag vill ha en lätt laptop som kan bäras runt, inte har en tung skärm (brytskador jag tidigare lyckats med). ska ha bra funktioner och inte gå sönder som glass i solsken (eget ordspråk)

Spana också in:


ceka92: Tips på en ny dator?
thinkpad x230.

äger en x41 som är... nio år gammal nu. har inte använt den på något halvår eller så, då strömadaptern slutligen bestämde sig för att lägga av, men den är mer eller mindre i perfekt skick, utöver att hårddisken är inne på sista versen, och batteriet är så gammalt att den i princip är stationär. men ska nog ta ett ryck med den och ersätta defekta grejer så att jag kan fortsätta använda den, lite creds att använda en så pass uråldrig dator.

har några andra också, men i princip använder jag tablet/mobil till allting som inte är skrivande, och skrivande gör jag hellre på min x41 än på i princip vilken annan laptop som helst. tangentbordet är awesome.

S3ON: Funderar på att byta ut min i5 3570k mot en i7 3770k.. Men vet inte om d e värt, HyperThreading kan komma väl till hands osv. Nytt moderkort tänker jag inte köpa förrns DDR4 blir standard i varje fall. 
är väl värt om du tänker spela arma 2 (trean har väl något lägre krav, har jag förstått det som) eller syssla med tung dsp eller rendering, men vad fan är poängen annars?

SPJ_WM96: Vet inte vad nätagg e för något men jag kan spendera ung 1k på det. Har nv gf gt 530


S3ON: på nätagg eller grafikkort? 1k får du inget GTX för.. eventuellt något ur en gammal serie begagnat..

GTX 650 finns för 1K.
Ingen större uppdatering från 530 kanske. Men beroende på vad du vill spela så kan det kanske räcka för dig i dagsläget.
Min bror kör på en liknande som du och nyare spel fungerar, om än med sämre fps osv.
Spara ihop en slant till för att lägga på minst GTX 760 eller en R9 270X (280X har jag och jag tycker personligen att den levererar mycket bra).