Forumet - Hur ofta läser ni böcker?

Hur ofta läser ni böcker?

6838 0 167
Hej,

En gång i gymnasiet var jag bekant med en person som ansåg att TV minsann gav en bättre ordkunskaper än vad böcker gör. Frök'n i fråga ansåg detta för att hon hade inget större intresse att läsa överhuvudtaget. Ibland fick hjälp tillsättas för att hon skulle klara kurserna i skolan.
Sedan hade hon mage nog att ställa en ledande fråga till svenskläraren; "Visst lär man sig mycket ord av TV?". Givetvisst var svaret ja från läraren, när hon egentligen borde ha formulerat frågan mer adekvat. Det skall vara "Jämförelsevist, är TV bättre än att läsa böcker?". Genom det trodde hon att hon vann argumentet. Hon ville ha medhåll, det var därför hon formulerade sig så oerhört dumt.

Det ledde tillslut att jag fick ådern sprucken i pannan av ren och rå ilska. Ni håller väl inte med henne, ungdomar? Ni gör väl inte det? Skriv att ni inte gör det!

Med vanlig hälsning
C.

Spana också in:

ohYEA_:

inte sådär märkvärdigt ofta, men jag gil att läsa. läst lite fler böcker nu på senaste tiden än vanligt... typ två böcker?
håller på o läsa en nu, ska redovisa om den sen x)


Okej, okej! Mycket intressant. Det gillar jag. Gav mig en glädjande rysning genom ryggraden av det jag läste. Gillar minsann ungdomar som läser.

Jucka:

typ


Mycket bra, mycket bra!