Forumet - Hur påverkar hbt-normen dig?

Hur påverkar hbt-normen dig?

787 0 28
I samhället förutsätts det att du är intresserad av personer av alla kön. Det förutsätts att det kön som du ser ut att tillhöra i sjävla verket inte är det kön du föddes med. Det förutsätts en hel del saker. Normerna om sexuell läggning och könsidentitet kallas hbt-normativitet. Denna norm finns överallt och hos alla. Den finns, stärks och sprids genom de omedvetna och medvetna saker som alla gör. Spridningen kan bestå i att små barn till exempel läser en sagobok där genusmaffian skiftat kön på prinsessan och prinsen.

Alla förutsätts vara bisexuella hela tiden. En kvinna hos gynekologen får frågan om när hon bytte kön senast och får erbjudande om ytterligare hormonbehandlingar. Detta är fel sorts hälsovård och allt kommer sig av att läkaren utgår från att kvinnan föddes som man. Det är först när man själv markerar från normen som man uppfattas som icke-transa.

Även den homofila inseminationsfamiljen är en typisk hbt-norm i dagens samhälle. Om inte detta uppfylls i familjen så anses den misslyckad eller anses inte vara en familj. Kärnfamiljens fördelar sopas under mattan och det menas på att barnet som inte lever inom hbt-familjens ramar växer upp till att bli intolerant och inskränkt.

Språket är en tydlig markör på hbt-nomativiteten. Säger man ”de heterosexuella” eller till och med skriver om ”heterosexbarnafödande” så markeras ett avståndstagande och okunskapen är tydlig.

Avsteg från hbt-normen märks. Avsteg från normen kan leda till ett positivt accepterande och respekterande men det händer inte sällan att personer som avviker från heteronormen drabbas av utfrysning, trakasserier och våld. Exempelvis i skolan förväntas unga killar leka bög med sina kamrater. Gör de inte det, så uppfattas de som onormala och konstiga samt riskerar utfrysning.

HBT-normen kom till under 80-talet, då så kallad "lobbying" lyckades få staten till att inflra homofili som den nya normaliteten. Feminister, genuspedagoger och RFSL står bakom det hela. Hur påverkar normen dig som heterosexuell respektiva homo- eller bisexuell?
Lysande Sickan:

Det är först när man själv markerar från normen som man uppfattas som icke-transa.


Transexuell, idiot.

- - - - - - - - - - - - - - - - - Sammanslagning 1 - - - - - - - - - - - - - - - - -


Lysande Sickan:

HBT-normen kom till under 80-talet, då så kallad "lobbying" lyckades få staten till att inflra homofili som den nya normaliteten. Feminister, genuspedagoger och RFSL står bakom det hela. Hur påverkar normen dig som heterosexuell respektiva homo- eller bisexuell?


Nja, tyvärr är detta inte verkligheten. Skulle vara väldigt skönt om ens hälften vore realitet. Men det är på rätt väg i dag.

Spana också in:

Jag antar att jag blir hatad för det jag kommer skriva nu, eller åtminstone få en staff poäng.

Att heterosexuallitet just anses vara normen ser jag inget problem i. Det är ju det normala. Homosexuella kan inte skapa något förrutom "njutning" i sängen. Det har med alla djurs natur att göra. Människans, liksom alla andra djurs, egentliga livsuppgift är att föröka sig likt de encelliga organismerna som flöt omkring i skapelsesoppan för ett antal miljoner år sedan.

Jag tar för givet att de alla människor jag ser dagligen är heterosexuella. För heterosexuella är ses oftast det som en självklarhet att alla har smma sexuella läggning som denne själv.
Honomsexuella antar ju att alla de träffar av samma kön har samma läggning, vilket snarare är förnedrande.
Lördagsöppet:

Homosexuella kan inte skapa något förrutom "njutning" i sängen


hahahaha?

vad är det för mängd med fantastiska saker som heterosexuella kan skapa? utöver det självklara, dvs ett barn om dom hade velat (vilket majoriteten försöker undvika under största delen av sina liv, förutom just då när dom slutar med preventivmedlen en period för att utöka familjen)
jag förutsätter att ditt mål med livet är att föröka dig så mycket som möjligt, även om det fixas utmärkt av resten av befolkningen som det knappast lider någon brist på.
det är inte som att alla helt plötsligt kommer "bli" homosexuella bara för att det är accepterat och människan kommer dö ut. homosexuella och bisexuella finns redan där så det är lika bra att respektera detta och get over it. annat gynnar väl ingen?