Forumet - Hur räkna kalorier?

Hur räkna kalorier?

3319 0 36
[tard]Jag har aldrig fattat hur man gör. (kanske ska säga att jag inte har äs, men visste inte vart jag skulle lägga tråden)

Alltså om det är t ex 300 kalorier i en ost säger vi. ska man räkna ut hur mycket i procent man tar av osten och sedan räkna samma procent på 300? Förvirrad :(
Och hur många kalorier ska man normalt äta varje dag som tjej? (om man itne vill gå ner, utan bara chilla på biffennnnn)

- - - - - - - - - - - - - - - - - Sammanslagning 1 - - - - - - - - - - - - - - - - -


Ajuste, förlåt att jag lägger till en massa, hur vet man hur många kalorier en middag innehåller om man bara lagar mat och slänger i en massa saker? det är ju omöjligt. eller om man bakar, hur vet man hur mycket en kladdkakebit har liksom? :O
Troligtvis så står det per 100g. T.ex. så tittade jag just på en 2dl förpackning grädde. Där stod det att 100g innehöll 120kcal. Om 1ml = 1g (vet inte om det är så, men vi förutsätter det för stunden) så är det ju bara att se hur mycket man använt. Har man t.ex. använt halva förpackningen så är ju det (400/2)*1.2 kcal. Alltså 240kcal.

När det gäller kaloriintag så beror det givetvis på hur mycket man arbetar, men vid stillasittande arbete så är rekommenderat intag för en fullvuxen kvinna någonstans mellan 1800-2000kcal.

Postlapsaria:

hur vet man hur många kalorier en middag innehåller om man bara lagar mat och slänger i en massa saker?


Man tar väl varje ingrediens för sig, antar jag.
Eh, ska försöka förklara.

Som 18-årig kvinna som lever ett stillasittande liv behöver du runt 1800-2300 kcal beroende på hur lång du är och hur mycket du väger, det beror också på hur mycket muskelmassa du har. Alla aktiviteter du utöver (promenader, gå och shoppa, träna, gymma etc) ska sen läggas till på dessa kcal.

För att räkna ut kalorier så behöver man väga sin mat och sina ingredienser. Om det är 300 kalorier per 100g i en ost och du vill veta hur många kalorier det är i en ostskiva så väger du ostskivan, får fram siffran 3g tex och nu vet du att det är 9 kcal i den skivan.

Hur mycket en middag innehåller är totalt omöjligt att svara på utan att veta på ett ungefär vad som är i den.

Spana också in:

Åtta:

Troligtvis så står det per 100g.


tack

IceFalk:

Eh, ska försöka förklara.


tack :)

Mårran:

Hur kan ni ge tips om hur man räknar kalorier i ett ätstörningsforum?! :S


visste inte var jag skulle lägga den. att räkna kalorier behöver inte betyda gå ner i vikt heller [rolleyes]

Angelize:

Finns matforumsdel.


tänkte inte på det, nästa gång! (lär ju inte bli men a)

Visioner:

Och du ska vara 18 år? Herregud.


So? Visst man kan tycka att det är en självklarhet att alla unga tjejer idag lär sig att räkna kalorier redan från barnsben. Det tycker inte jag. Sedan när är det något man "ska" kunna?