Forumet - Hur räknas betygen?

Hur räknas betygen?

319 0 4
Hej!

Jag går i nian nu och nästnästa termin börjar jag ju gymnasiet. Jag har ett par frågor om betyg i gymnasiet..

Räknas betygen man får i ettan, tvåan eller trean när man söker in till universitetet? Som jag har förstått det så har man inte idrott det sista året på naturvetenskap och då vill jag självklart att betygen i trean räknas..

Mitt mål är att bli kirurg/civil ingenjör datateknik och för dessa krävs det högt betyg (speciellt för läkare) och jag vill inte att Idrotten ska sinka mig.. Bra, de andra bullshit (lätt uttryckt) är borttagna i gymnasiet, såsom hem och konsumentkunskap, bild och slöjd men idrott är det enda jag inte har MVG i nu i nian (+ de andra bullshit ämnena (lätt uttryckt)) och jag vill inte att den ska ta ner mig, för då kan jag aldrig bli läkare om det fattas ett MVG

Tack.
MaxVoltage:

Som jag har förstått det så har man inte idrott det sista året på naturvetenskap och då vill jag självklart att betygen i trean räknas..


alltså
som sagt, du läser ju inte alla kurser under 3 år,
så det är betygen du har efter avslutad kurs som räknas. och idrott a är ju obligatoriskt nu har jag för mig så det kommer räknas [crazy]
När du går ut gymnasiet så får du samtliga betyg under din gymnasietid som ett fulländat dokument. Runt 30-32 ämnen eller så. För att få fullständig behörighet så måste det motsvara 2500 gymnasiepoäng, varav en majoritet ska vara godkända. Betygen enskilt är värt lika mycket som i högstadiet.
G = 10 p
VG = 15 p
MVG = 20 p
Sen så får du själv räkna ut ett snittbetyg (notera att en del B- och C-kurser, samt språkkurser från steg 3-5 ger meritpoäng beroende på vad för högskola du ska gå efteråt.)

Fast nu vet jag inte hur många skolor som fortfarande kör G, VG, MVG i sina betygskalor, men whatevah...
MaxVoltage:

och jag vill inte att den ska ta ner mig, för då kan jag aldrig bli läkare om det fattas ett MVG


Idrott är kärnämne, eller vad man kallar dom nuförtiden, och räknas därför i allra högsta grad, inte ens om du läser utökat kommer du kunna ta bort det ämnet då det krävs för att få slutbetyg. Så ditt enda alternativ är attt skaffa dig ett mvg i idrott.

Spana också in: