Forumet - Hur reagerade...?

Hur reagerade...?

2848 0 32
Hur reagerade din omgivning på att du är homo/bi/trans?
Hur kom du ut?

Omvänt: Hur reagerade du när din kompis/klasskompis/syskon kom ut?

Jag kom ut ur min garderob i våras, jag skickade faktiskt SMS till min mamma om att jag gillar killar och tjejer, även mina bröder som gav mig beröm för det, faktiskt.

När det gäller min klass, så sa det innan lovet, det var enklare med klassen då en av mina klasskamrater är bisexuell.

Var dock lite mer rädd för att tala om det för mina närmaste kompisar.
Sa det först till två av dem, de närmaste, båda brydde sig inte.
Men två andra gjorde det, de kallade mig bögjävel, men som det verkar vara nu så accepterar dem väll det.

Annars så är jag inte speciellt öppen om det, rätt folk vet, de som bryr sig bryr sig.

Jag kollade om det fanns en likadan tråd, men hittade ingen.
Det som förvånar mig är att det blev många reaktioner på att jag var intresserad av tjejer. De tog alltså förgivet att jag var homosexuell. Okej att kanske bli kallad för det av någon som inte känner mig. Men nu kom dessa starka reaktioner från mina skolkamrater. Det var en känsla som var obeskrivlig. Jag kände mig lite knäckt, om än bara inombords.
Vissa reagerade med ett "WOOOOT!?" Andra gav mig ett osäkert "jaha.." Den vanligaste reaktionen jag fått har nog varit " NÄÄEEEEEJ!?!? FAN VAD COOOLT!!" Så typ, tja. Är dock inte "öppen". Morsan tog det bra. Blev nog lite förvånad, verkade det som.

De av mina vänner som berättat att de är bi har nog bara fått ett "soft" eller typ "Fan va nice då".

Spana också in:

Nå, jag bor i en liten stad i Oklahoma, USA, så det kanske är lite olik för mig. Till att börja med, jag kom ut till min (då) bästa vän, och hon sa att det var lite konstigt, men att hon skulle inte berätta någon. Nu är vi inte vänner, men på grund av annorlunda anledningar. Hon är okej med det fortfarande, fast. Mina bröder brydde sig inte. Faktiskt skojade de lite om det med mig, så det var cool. Mina föräldrar, däremot, tog det lite hårt. De har inte kommit över det än, men de ska väl det om ett år eller så. Har varit ut om två år, och är stolt :) Förstås, de mesta killarna var helt omogen om det i min skola, men jag lärde mig att inte bli ledsen/arg över sakerna de skulle säga.
Jag har nog aldrig riktigt "kommit ut" på det sättet. Jag har bara fört in det i daglig konversation senaste åren, att jag är väldigt öppen och att kön inte betyder något för mig. Har hittills inte fått någon negativ reaktion [smile]

Dock gick det ju lite rykten om mig när jag gick i högstadiet, men det är en annan grej. Jag brydde mig inte så mycket om sånt, höll bara huvudet högt och flinade om någon försökte provocera.
a_heart_divided:

Tvärtom.. jag har träffat många personer (särskilt tonåriga killar) som hatar bögar; även dem som är manliga. Det beror väl på var man bor.


Mnjae... vart bor du då?

Tror i och för sig att det variera om man bor på en bruksort mitt ute på landet till att bo i en storstad som Västerås.
Jag har alltid varit ganska heterosexuell med mindre inslag av gayness [cute] Ibland har jag känt mig attraherad av killar och tyckt att dom är snygga men skulle egentligen inte kunna tänka mig göra någon speciellt med dom om ni förstår vad jag menar [rolleyes] har hånglat med killar några gånger på fester och det har varit helt okej även om min omgivning retat mig lite för det men det är lugnt. Har känt ibland att jag har villat hångla med nån kille. Jag tror jag är lite bi [smile]

Vad tror ni?

[bFörlåt om jag skrev i fel tråd [blush]
Zontos:

Hur reagerade din omgivning på att du är homo/bi/trans?
Hur kom du ut?


Har inte fått någon reaktion på det alls.

Jag har inte kommit ut men heller aldrig döljt det. Min mamma fattade det nog när jag alltid hade sugmärken på halsen efter att ha sovit med en speciell tjejkompis.
Med mina vänner har jag alltid diskuterat tjejer på samma sätt som dem diskuterat killar, ingen aning om när det började. Mellanstadiet har jag för mig.
min mamma: "jaa men de visste jag väl" när jag berätta att jag var bisexuell och att jag var tillsammans med min kompis. pappa sa att han visste inget. både mamma och pappa tog de bra :) nu är jag inte tillsammans med henne längre men min mammas sambo har svårt att acceptera de där. det händer att vi börjar diskutera homosexuella. han tror att de är något fel i hjärnan på dom som är det. När jag va tillsammans med mitt ex så störde han sig på att vi höll varandra i handen. han sa en del elaka komentarer. nu tror han att jag har blivit "normal" att allt det där var bara på låtsas. att mitt ex typ lurade in mig i det. min bror hittade mig och mitt ex i hans säng han vart lite förvånad allt han sa va: "what the fuck". men sen tog han de bra precis som de kompisar som vet. i och för sig har en kompis sagt att när andra är homosexuella/bi så blir hon äcklad men när det gällde mig och mitt ex så var de tydligen ok[shake]
Jag upptäckte min bisexualitet i somras. När jag kollade på a double shot at love.

Min närmaste kompis lyfte inte ens ögonbrynet. Han tyckte inte att de var så mke skit om de. Han var den allra första.

Min bästa tjejkompis reagarde likadant hon med. Hon frågade bara när upptäckte du de osv

Men dom andra i min klass reagerade lite men dom var inte så elaka för de eller så. Även om en hel del är homofober så brydde dom sig inte så mke. Ja vågar inte berätta för mina föräldrar än men de kommer.
jag kom nog aldrig riktigt "ut".
sa nog till ungefär 1-2 stycken.
och deras reaktion var : aha, det kunde man ju nästan lista ut.
alla bara... visste att det var så.
för om jag t.ex så en fin tjej ute, så kunde jag säga till någon kompis typ;
"oj, såg du va snygg hon var ?"
och samma sak med killar.
så.. folk har nog alltid vetat..
Michee:

NÄÄEEEEEJ!?!? FAN VAD COOOLT!!"


Rätt larvigt.

Är ju sånt som får brudar att fejka, vilket bara e illa.

a_heart_divided:

Förstås, de mesta killarna var helt omogen om det i min skola, men jag lärde mig att inte bli ledsen/arg över sakerna de skulle säga.


Det bästa är ju när de skrattar och driver MED dig, på ett sånt därt sätt som "ja du e lite weird, vi är ärliga, men vi gillar dig".

Som en polare som gillar mig oavsett att jag har en del saker för mig som inte e helt rumsrena.

Han skojar om det, då vet jag att det är OK. :)
Har aldrig haft någon dramatisk "komma ut"-grej. Nämnde det för mina föräldrar någon gång, och de kommenterade det väl inte över huvudtaget. Sedan har de väl senare lyckats konstatera att jag legat med tjejer och så, utan att direkt kommentera det.

Med kompisar så har det väl antingen kommit fram genom att någon frågar eller att samtalsämnet är uppe.