Forumet - Hur säger man till en person att man inte vill vara med den?

Hur säger man till en person att man inte vill vara med den?

1022 0 11
Hej hej! Jag är en liten tjej med ett stort problem! De finns tre personer som är ''efter'' mig om man säger så! Jag tycker helt enkelt inte dom är roliga att vara med och jag vill säga det till dem! Jag tycker inte de är så shysst att komma på ursäkter om varför jag inte kan vara med dem, de är väll bättre om de får veta att jag inte vill följa med de och till ex. bada, shoppa eller ba gå ut! Nu är de så att de aldrig vill gö nåt som att ''gå ut'' utan de vill kolla på filmer som scooby doo... (stav)


I julklapp fick jag konsärbiljetter längst fram till min idol. Den konsären skulle jag gå på med min bästa vän och hon skrev på facebook att de skulle bli jättekul. Då köpte en tjej en biljett brevid oss och sa ''hoppas ni tycker de är okej om jag går med'' Det är en tjej vi inte umgås med och hon vågar inte fråga i vanliga fall om hon får vara med. De är klart man inte kan säga nej men jag tycker inte man bara gör så faktiskt... Så nu säger min ''bästis'' taskiga saker till henne och försöker säga att de inte går... Jag vet inte vad jag ska göra, jag vill ju inte heller vara elak men ska man värkligen va med nån för att vara snäll?? Man ska la va med nån för att ha kul?
Blivande_japan:

man ska inte vara med någon för att vara snäll, men man behöver ju inte vara elak mot personen heller


Nej men man blir ju inte så glad när man märker att nån ljugit för en och sakt att man ska iväg eller något bara för att inte vara med en. Den ena av dehär tre personerna ringer alltid hem och frågar mina föräldrar var jag är och vad jag ska göra
Meyia:

Nej men man blir ju inte så glad när man märker att nån ljugit för en och sakt att man ska iväg eller något bara för att inte vara med en.


Men det är väl så ni gör? Eller?
Säg att ni kanske kan umgås "en annan gång" eller nåt.
"Men vi vill leka sjäääälvaaaa" sa man iaf på min tid.

Spana också in:

isola:

Men det är väl så ni gör? Eller?Säg att ni kanske kan umgås "en annan gång" eller nåt. "Men vi vill leka sjäääälvaaaa" sa man iaf på min tid.


Hahah men när nån börjar med dedär ''vi vill leka själva'' så slutar det med att man aldrig kan vara mer än två! Hhaha men de är la inte kul att ''leka'' två? Jag vill ba få sagt att jag inte vill umgås med dem, och hur gör jag de på ett shysst sätt? de värsta är ju att de förstår att man inte vill va med dem men de fortsätter att försöka!
Meyia:

Nej men man blir ju inte så glad när man märker att nån ljugit för en och sakt att man ska iväg eller något bara för att inte vara med en. Den ena av dehär tre personerna ringer alltid hem och frågar mina föräldrar var jag är och vad jag ska göra


det är ju skillnad mot att som din vän säga elaka saker till någon och att ljuga om att man inte kan.

det sociala spelet fungerar på så sätt (i sverige åtminstone) att man inte säger "nej jag gillar inte dig och jag vill inte vara med dig" istället säger man "nej jag kan inte" och då är det meningen att personen ska förstå att man inte vill om man aldrig kan och aldrig själv försöker styra något
Meyia:

Jag vill ba få sagt att jag inte vill umgås med dem, och hur gör jag de på ett shysst sätt? de värsta är ju att de förstår att man inte vill va med dem men de fortsätter att försöka!


Om det verkligen verkligen inte går att få dem att förstå på ett finstilt sätt så finns det väl inget annat sätt än att säga det rätt ut på ett snällt sätt.
Men om de är snälla så kan du väl vara med dem ibland? Ni behöver ju inte vara bästa kompisar.