Forumet - Hur ser en kristen ut?

Hur ser en kristen ut?

4937 0 80
Hej!
Nu tänker jag lägga upp mitt första forum här.

Jag skulle främst vilja rikta mig till er som faktiskt har fördomar mot de kristna och tror att de ser ut på ett speciellt sätt. Vilket jag personligen tycker är helt fel. Eftersom det finns kristna överallt med olika stilar. Och jag har mött dem.
Det finns även kristna modeller.

Men jag skulle vilja veta vad för fördomar ni har om de kristnas utseende och varför det är så också.
Hur ser en person ut som ser kristen ut?

Spana också in:

Blargy:

aldrig hört att de ser ut på ett vist sätt


Jag har hört det många gånger.
En gång när vi satt i matsalen med en kompis till en i min klass började vi snacka om det. Och då frågade min kompis honom om vi såg kristna ut. Och några av oss var det, Men vi stämde tydligen inte med det så han svarade nej och såg lite överraskad ut. Haha..
Inreeld:

Hur ser man kristen ut om man inte ler då?


Men det är så olika. Jag har kompisar som är kristna som inte alls ser ut att vara någon troende. Många kan vara kristna utan att se kristna ut, men om man är råtroende och typ går i kyrkan och grejer tycker jag att det är många tjejer undviker att klä sig i korta kjolar, kors runt halsen är ett måste, och många sminkar sig väldigt sparsamt.

Med killar har jag nog inget typiskt då jag inte umgåtts med så många råkristna killar...
DPope:

får väl skylla sig sj att hon är klantig


Jo det är ju verkligen så. Bara för att man tror på Gud och man går igenom vissa prövningar så innebär det inte att man måste vara perfekt annars är det Guds fel. Han sänder ju inte prövningar och förstör för oss direkt på sånt sätt. Desutom har vi ansvar för våra egna handlingar och på samma sätt kan vi vara lite klumpiga eftersom vi styr våra egna kroppar. Så otroligt dumt av henne att skylla ifrån sig på Gud. Pinsamt...
PlatonicLove:

råtroende


det är dock fortfarande olika från person till person, precis som i allt annat.. jag vet inte om du tänkte på det, när jag gick på skolan, så hade jag olika stil hela tiden [crazy] ena dagen hip-hopare, andra dagen sportfåne etc. Jag hade inte direkt någon typisk kristen stil

Jag tycker att de flesta kristna tjejer ser ut som "normala" tjejer. Men samtidigt så finns det de som klär sig mer fjortisaktigt, punk-aktigt etc (gäller både killar o tjejer).
Inreeld:

Det finns väl ingen typisk kristen stil


det som jag sj förknippar med kristen stil är märkeskläder o annat sådant [crazy] men det beror väl på att de flesta kristna har råd med det då deras föräldrar tjänar fett med cash [crazy] med andra ord, är en medelklassfamilj eller högre
DPope:

är en medelklassfamilj eller högre


Ok. intressant faktiskt.
Själv har jag alltid tillhört den underklassiga familjen..
Min bild av icketroendes fördomar är att kristna inte bryr sig om hur de ser ut för att de är älskade som det är. Och jag vill ta bort mina fördomar mot deras fördomar. Det är därför jag har startat denna tråd.