Forumet - Hur ska en bra lärare vara enligt dig ?

Hur ska en bra lärare vara enligt dig ?

2459 1 10

Spana också in:

ja, pedagogik i bagaget är ett måste. fuck you alla f.d jb-lärare med avsaknaden utav massa viktiga kompetenser

nummer 2: rättvisa!! INTE ge söta tjejer bra betyg för att de är söta, och INTE ge ateister sämre betyg för att de är ateister.......... 

nummer 3. asså de måste ha den där sköna personligheten, de skall vara glada, lugna men jävligt jag vet inte vad det heter... Alltså, de skall kunna få alla elever som helt och hållet saknar intresse i ämnet att älska det över en natt. (till och med killarna där bak som kastar papper hela lektionerna annars) 

Hade 1st sådan lärare en gång, dessvärre enbart 1 ett ämne. ALLA BORDE VARA SOM HONOM. 
En bra lärare ska uppmuntra elever till att vilja lära sig och få dem att inse vikten av kunskap. Passion för sitt yrke och inte minst för de ämnen de lär ut. De får gärna föregå med gott exempel och visa att de själv har viljan att lära sig ännu mer. Man lär så länge man lever. De ska inte vara partiska och favorisera vissa elever - vilket jag har sett allt för ofta!  En bra lärare ska vara rättvis, drivande och inte rädd för utmaningar. De ska ha den pedagogiska kraften såklart och gärna variera sin undervisning och även med olika inlärningsmetoder, så att alla har chans att få lära sig på "sitt sätt".