Forumet - Hur ska en långdistans löpare äta under en vecka?

Hur ska en långdistans löpare äta under en vecka?

431 0 3
Jag har fått i uppgift till idrotten i skolan att skriva ett ätar schema till en som ska träna långdistans lopp, och jag skulle vilja be lite kunniga om hur man ska äta? Jag vet liksom grunden, tror jag iallafall.
Mycket kolhydrater etc. Men skulle vilja fördjupa mig lite tex vilket mat ger mycket kolhydrater? Pasta, ris och potatis finns det mer?

Tack på förhand
asså... är det uppladdningen inför ett lopp eller bara träning?

om det bara är vanlig träning så är det inte så mycket konstigare än kosten för vanlig träning. Mycket pasta/ris/potatis (kolhydrater) en duktigt mängd kött/fisk/kyckling (proteiner och fetter, mycket viktigt att varva protein källan), grönsakerna (vitaminer, tryck i dig så varierat som det går så att du får i dig allt viktigt) och sist men inte minst mineraler vatten och salt.


om du ska ladda upp för ett lopp så är det mycket viktigt att du börjar 5-6 dagar innan tävlingen/ maxtestet. Du behöver inte äta protein i samma utsträckning, byt ut proteinet mot kolhydrater och börja "bunkra", du kommer behöva det. Fortsätt med grönsakerna och till det viktiga, drick mycket mycket vatten och saltvatten för att bygga upp en vätskereserv.

typ de
lycka till

ps tallriksmodellen e ett hett tips
pps mycket frukter mellan måltiderna för att hålla uppe energi nivån.