Forumet - Hur ska jag bete mig för att slippa alla kränkande påhopp?

Hur ska jag bete mig för att slippa alla kränkande påhopp?

489 0 57
Howdy.

Det är nu tredje året jag ska försöka gå ettan på gymnasiet.
Jag är en väldigt egensinnig, obstinat, påstridig tjej. Har mina western boots och ofta skrikröda byxor.
Folk ändra hatar mig, eller älskar mig. ingen lämnas oberörd.
Har bestämda åsikter och är inte rädd för att uttrycka dem.
- Men. alla dessa saker innebär inte att jag är en idiot. jag är smart, och har uppfostran, och fasta principer om hur man gör och inte gör.

Frågan:
Nu när jag ska börja i en ny klass, estet bild och form.. (punkarna och gotharnas linje i princip)
Hur ska jag göra/inte göra, för att slippa vara den som alla tittar på och fnissar åt? som alla sneglar på och himlar med ögonen åt?

Utan att behöva bli en förtappad människa utan egen stil och vilja..?


Ni som brukar snegla på oss som har en egen stil och ett obekymrat sätt att bete sig på, varför gör ni det, och vad ska vi göra för att slippa er?!
Dark_solitude:

Hur ska jag göra/inte göra, för att slippa vara den som alla tittar på och fnissar åt? som alla sneglar på och himlar med ögonen åt?


Gå endast i baskläder från kapphal och lindex. Ha en anonym frisyr och smält in i bakgrunden och lev ut din stil på fritiden [wink]

Spana också in:

Inte Gugge:

Gå endast i baskläder från kapphal och lindex. Ha en anonym frisyr och smält in i bakgrunden och lev ut din stil på fritiden


Om jag gör det kommer jag ta livet av mig tillslut..
det kommer bli höjden av självhat..
Det kan ju inte vara så att man måste göra sig själv till en människa utan minsta stolthet för att kunna överleva skolan?
Kråkslott:

Om det verkligen stämmer, sluta bry dig om vad folk eventuellt tycker.


Det är omöjligt med min bakgrund, och med det sätt folk beter sig på. det är omöjligt att inte få total depression när man varje gång man går in genom dörrn i klassrummet får tre eller fyra hånande blickar och två små fnitter åt sig..

tillslut pallar man inte slåss längre, skölden går tillslut sönder..

Alcea rosea:

varför tog det tre år?


Lång historia.
Första året pallade jag inte med skolan då jag hade fem tjejer av tio tjejer i klassen som var totala idioter, ingen gillade dem, alla var hela tiden på mig. varje dag, i en termin, räckte för att jag skulle sluta gå dit.

Andra året fick jag en major depression pga saker som hänt på sidan om skolan, så jag hamnade efter. att lärarna ljög och hela tiden gjorde massa skit för att rädda sina egna skinn i olika situationer gjorde inte alls saken bättre.

nu är det försök nummer tre.
Dark_solitude:

det är omöjligt att inte få total depression när man varje gång man går in genom dörrn i klassrummet får tre eller fyra hånande blickar och två små fnitter åt sig..


Obs: det spelar ingen roll över huvud taget vad andra har för åsikter om dig, det enda som bör vara relevant är din egen åsikt. Orka hindras av något så fånigt, och leva sitt liv utefter andras sociala spel.
1. Sluta ha excentriska kläder (om det du beskrev är sånt, jag vet inte vad western boots är och hur pass konstigt det är)
2. Sluta säga vad du tycker hela tiden, särskilt om det du tycker i andras öron kan låta efterblivet. Så som du formulerade texten ovan så framstår du som en sådan som ska tycka massa saker om allting, och har så "bestämda" åsikter att man inte ens kan diskutera dem utan att du helt enkelt är döv för all kritik.

Säger inte att så är fallet, men det är precis som en sådan du framstår.


Detta är enklaste sättet att slippa att folk drar sig undan/skrattar åt dig och så vidare. Sköter du punkt 2 på ett snyggt sett kommer du inte ens behöva genomföra punkt 1.
Nomnomnam:

Inte alls?


Okej :D
Tack..
Gillar ditt hår btw :3Kråkslott:

Obs: det spelar ingen roll över huvud taget vad andra har för åsikter om dig, det enda som bör vara relevant är din åsikt. Orka hindras av något så fånigt, och leva sitt liv utefter andras sociala spel.


När dem börjar kalla dig för saker, vända sig om i klassrummet och fnittra, ständigt glo på dig, psyka dig i omklädningsrummet.. ständig vara på dig.. så börjar det spela roll. speciellt när hela ens skolgång har varit ett enda jävla mobbingtrauma.

jag lever inte efter andras sociala samspel. jag hatar dem. jag hatar alla. jag hatar livet. jag vill eg inte vara här. jag vill ändra världen.
men det kan jag inte.
Det är ju det som är problemet, att jag sticker ut, Hur mycket jag än försöker att inte göra det. att ta av sig kläderna och bete sig som er andra hjälper inte, det fördröjer bara tiden det tar för folk att börja trampa på mig.
så jag har mina kläder.
Så jag sitter hos psykologen.
Så jag sitter här med världens depression.
och världens hat mot omvärlden.
Och
3. Sluta tro att folk antingen "hatar" eller "älskar" dig. De flesta lär bara antingen tycka att du är störande eller tycka att du är party. Inte ens i grundskolan "hatar" man någon för dess kläder. Åsikter möjligen, men har du den typen av åsikter folk vanligen känner hat inför, då kan jag inte säga att du inte förtjänar det.
Vägrar man leva efter samhällets sociala regler kommer man att bl utstött. Säger inte att det är så det borde vara, särskilt inte om ens förbrytelser mest är att ha konstiga kläder och vara lite för tjatig och gnällig, men sån är världen. Glåpord och så är ju inget du borde behöva höra dock.
Stringburka:

och har så "bestämda" åsikter att man inte ens kan diskutera dem utan att du helt enkelt är döv för all kritik.


jag är en av få som kan lyssna på andras argument och se bådas sidor. men det innebär inte att jag tycker som dem. jag har tänkt på det mesta, men jag kan ändra mig.
Dock är det sällan, då mina värderingar är så starka. ingen kan till exempel få mig att tycka att dödsstraff är okej. vilka argument dem än kommer med. sen om det är att vara döv, det vet jag inte.

jag är ingen idiot..
Som sagt..
Dark_solitude:

Det kan ju inte vara så att man måste göra sig själv till en människa utan minsta stolthet för att kunna överleva skolan?


Det säger la sig självt att om du inte vill att folk ska glo på dig så ska du inte sticka ut så förbannat mycket [y]

Är du inte så pass stark mentalt att du klarar av att folk glor, då ska du kanske försöka tona ner dig själv lite?
Stringburka:

3. Sluta tro att folk antingen "hatar" eller "älskar" dig.


Det är ju så.. ändra tycker folk väldigt illa om mig, eller så tycker dem jätte bra om mig. det är inget jag bestämt mig för att det är så. det är något jag sett när jag tittar på mitt liv och hur folk reagerar på mig.
Det märks redan första sekunden vad folk tycker...
man ser det på folk.. ändå sticker inte jag ut så mycket alls.
men jag yttrycker dock inte rädsla. vilket elaka människor tycker är väldigt hemskt. då bara måste man ju gå fram och vara lite elak. -.-'
Inte Gugge:

Är du inte så pass stark mentalt att du klarar av att folk glor, då ska du kanske försöka tona ner dig själv lite?


Om folk bara glodde så tål jag det. ibland är det till och med roande.
men när det blir på en högre, mer utstuderad nivå så pallar psyket det inte länge nog..
med mina erfarenheter är det helt jäkla naturligt.. "/
Dark_solitude:

men när det blir på en högre, mer utstuderad nivå så pallar psyket det inte länge nog..
med mina erfarenheter är det helt jäkla naturligt.. "/


Men om du inte kan ta konsekvenserna av att sticka ut så anpassa dig. [tard] Folk kommer ju inte att ändra sig för din skull [zzz]

Inget blir bättre av att whina i alla fall, så bit ihop och gilla läget [party]