Forumet - Hur ska jag få bättre självförtroende? Hjälp mig... snälla

Hur ska jag få bättre självförtroende? Hjälp mig... snälla

843 0 14
Hej alla.
Jo det är så att jag träffat en tjej genom kompisar som är otroligt härlig och som fått mig över öronen förälskad. Men jag har väldigt svårt att öppna diskussioner, speciellt i stora sällskap.

Jag har väldigt dåligt självförtroende(va något överviktig på lågstadiet, ja ni kan förstå konsekvenserna) vilket har följt med mig hela livet. Nu börjar jag däremot få lite bättre självförtroende, främst tack vare tjejen, hon har fått mig att tro på mig själv. Men jag kan fortfarande svårt att öppna en lång diskussion spontant... inte heller slappna av helt och "vara en i gänget".

Hon har sagt att jag är snäll/söt/gullig osv, men jag är rädd att hon ska tröttna tämligen snabbt eftersom hon vet hur man lever livet och kan ha skitkul med kompisar(vare sig nya eller gamla). Jag blir varm inombords när hon är glad... men jag vill vara med henne och göra henne gladare än någonsin [rolleyes]

Stor del av problemet är nog att jag vill vara så perfekt i hennes närvaro att jag blir tråkig/torr, dvs jag kan inte slappna av tillräckligt för att vara mig själv som jag kan vara hemma, eller bli sådär "gullfånig". När jag ser henne blir jag mållös. Jag tänker mest på hur underbar och vacker hon är. Mår så dåligt inombords för att jag inte kan öppna upp mig.

Så snälla snälla hjälp/vägled mig att få bättre självförtroende, för jag vet inte vad jag gör om jag inte får denna tjej, älskar henne så otroligt mycket [love]
Tack alla rara! [smile]

PS. Vi är båda 19 och snart 20 om ni vill veta det.
Med rätt mängd alkohol så får de flesta bra självförtroende.

Du kan vara inne i en personlighets kris som då medför ett dåligt självförtroende.

Är du säker på att den stilen du har är just du och inte någon annan?
Fan vad svårt sånt här är.
Men du behöver nog först och främst folk som gör att du känner dig behövd.

And, look on the bright side of life.
twokuddar:

Har hon sagt att hon också är kär/älskar etc till dig? Eller hintat om det? Utöver söt/gullig etc?


Det verkar som hon känner sig säker med mig, och tycker jag är mysig. hm bara fyllepussar förövrigt

Zittam:

Är du säker på att den stilen du har är just du och inte någon annan?


Ja, helt säker. Det är först nu jag börjat "leva livet", förut va jag alltid själv på helger osv. Men med henne och gymnasiekompisarna har vi riktigt kul, bara jag kunde slappna av mer och bjuda på mig själv.

Spana också in:

musicnote:

Stor del av problemet är nog att jag vill vara så perfekt i hennes närvaro att jag blir tråkig/torr, dvs jag kan inte slappna av tillräckligt för att vara mig själv som jag kan vara hemma, eller bli sådär "gullfånig". När jag ser henne blir jag mållös.


Tror att det där är ett mycket vanligare problem än du tror.
Du ska få ett råd som verkligen fungerar om du kan fullfölja det. Varje gång du pratar med någon som på något sätt gör dig nervös, gör då om personen till din bästa kompis.

Försök att tänka så lite som möjligt på att göra allt rätt, för du signalerar mycket mer självförtroende om du bara är dig själv och verkar trygg i det. Därmed inte sagt att du på sikt kan försöka förbättra dig själv, men det är svårt att komma undan med att fejka en egen rollfigur. Problemet med killar som gör så är också att de ofta tenderar att skryta... vilket ironiskt nog är en av de största indikatorerna på dåligt självförtroende.

Låtsas att hon är din bästa vän, eller din lillasyster. Vilket som. Ge henne det signalament som passar bäst in för tillfället. Om du gör det kommer pressen att släppa, och så småningom kommer du inte att behöva tänka på det sättet längre. När du väl vant dig vid att koppla bort nervositetsassociationerna kommer de inte att vara ett problem längre. Om du kan prata och skämta med en enda person kan du göra det med alla.

Sen måste du inte ha perfekt självförtroende heller. Det har ingen. Du behöver bara ha en grundläggande trygghet i dig själv, och en grundläggande trygghet i att prata med henne. Om du är trygg kommer hon att känna sig trygg, och det är typ viagra för tjejer.