Forumet - hur ska jag gå ner 2 kg!

hur ska jag gå ner 2 kg!

326 0 15
hej! Jag väger just nu 45-46 kg o är 161 cm lång ungefär. Jag äter väll helt normalt o tränar 6-8 gånger i veckan, alltså taekwondo! Jag vill alltså gå ner till 44 kg för att kunna minska en viktklass vid tävlingar! Men frågan är hur ska jag göra, vad ska jag äta? 

Spana också in:


finalina: 1- 2 månader, jag googlade o hittade en räknare och den säger att jag har 18,9 % koppsfett
alright, det känns ju inte så seriöst med en internet räkning men whatever vi kör ändå.
Enklaste sättet (och det enda sättet jag kommer ta upp för det är den jag själv kör) är att dra ner på kolhydrater i rätt stor mån (max 10-15% av ditt dagliga intag) och absolut ingen skitmat ÖHT.
beroende på genetik och intensitet i träningen borde du klara av att gå ner till din målvikt men dina siffror är lite luddiga, så no promises
Om du ligger 100-200 gram över din målvikt kan du svettas ut det antagligen så det är ingen fara på taket om du ligger pyttelite över men tänk på att det kan trötta ut dig inför tävling om du inte får vila mellan
Hej! Det är svårt att över internet bedöma om någon verkligen bör gå ner i vikt av medicinska skäl, och vi på Ungdomar.se vill inte uppmuntra till bantning, speciellt inte när det gäller unga människor. Vi råder dig därför att ta kontakt med en läkare, kurator eller dietist som kan ge en professionell och säker bedömning, och hjälp om det behövs!

Bästa sättet att komma i kontakt med en sådan är att ringa sjukvårdsupplysningen på nummer 1177. Du kan också kontakta din närmaste ungdomsmottagning så hjälper de dig att hitta rätt!