Forumet - Hur ska jag ge honom så dåligt samvete som möjligt?

Hur ska jag ge honom så dåligt samvete som möjligt?

237 0 2
Jag har en bror som bor i ett land väldigt långt bort från Sverige.
Han har fått en helt annorlunda dialekt när han pratar svenska, och blandar ibland ihop ord.

Han är nu gift och har ett barn på 1, 5 år.
Jag har inte träffat henne. Knappt sett bilder på henne.
För några dagar sedan fick jag reda på att hans fru väntade deras andra barn. Detta berättade han via msn.

Jag har slutat känna min bror. Jag vet ingenting om honom längre.
När vi pratar på telefon ca. 1 gång per halvår - då har vi ingenting att säga varandra.


Är det bara jag som har en konstig relation till en familjemedlem - eller finns det fler? Det kanske finns någon som har något tips på vad man kan göra för att få en bättre relation? [cute]


.. (ta rubriken med en väldigt stor nypa salt)
Har under min uppväxt haft en skum relation till min bror också. Han är 8 år äldre, har bott hos mamma medan jag bott hos pappa, när jag varit hos min mamma (varannan helg) så har han ofta varit ute med kompisar osv.
Så jag kände mig under lång tid väldigt ledsen för att vi inte kände varandra och inte hade den där riktiga syskonrelationen. Det är först nu det senaste året som det känns lättare, nu kan vi prata i telefon och göra saker tillsammans bara vi två (tidigare visste jag aldrig vad jag skulle säga osv).
Jag tror att det blir lättare när man blir äldre.

Min mamma och hennes syster har också stor åldersskillnad, 11 år tror jag, och då blir det ju lite svårt att ha en "normal" syskonrelation, men hon har sagt att det blev mycket lättare när hennes syster kom upp i vuxen ålder.

Sedan har du ju förstås ett ganska avgörande avstånd till din bror också, vilket försvårar det hela kan jag tro.
Men, du kanske kan börja skriva brev till honom? Och hoppas att han svarar. Om han inte svarar så kan du ju hinta lite med att skriva typ "jag får aldrig någon post, det hade varit så trevligt om det kom ett brev med mitt namn på" eller något annat som är väldigt tydligt. Kanske helst enkelt "Jag tycker du kan svara på åtminstone något av mina brev".
Brev är ju ett ganska lätt sätt att kommunicera, om man inte riktigt vet vad man ska säga. Inga pinsamma tystnader eller så. [smile]