Forumet - hur ska jag göra som jag vill?

hur ska jag göra som jag vill?

171 0 12
Hej!
Det är såhär att mina föräldrar är jätte stränga och religiösa och när jag nångång för några månader sen frågade om jag kunde sova med min kille sa min mamma att jag inte var 18. Nu är jag 18 och plötsligt säger hon att hon skulle skämmas att sova med en kille, att kille och make är nåt annat osv. Frågade om jag måste gifta mig för att sova i samma rumm som min pojkvän så svarar de aldrig å säger att mina argument är för svaga.
(har varit med min kille i 2 år nu och mina föräldrar tror jag är oskuld)

Från när jag föddes har de lärt mig att jag har inget å säga och att jag kan inte ens tänka själv eller säga vad jag tycker så nu har jag svårt att typ säga att jag ändå ska göra det jag vill osv...

Finns nog inte många i samma sytuation och inte heller många som kommer orka läsa det här.

Vad skulle ni gjort i min situation?

Spana också in:

Tyvärr har dom mycket makt om dú bor hemma.

låter som dom förtryckt dig under din uppväxt och pga detta kanske du har svårt att säga ifrån.

Enda möjligheten är att kanske försöka prata med dom, Så dom det låter lär dom inte lyssna på dig, men det är ändå värt ett försök. Om dom inte klarar av det kanske det mest hälsosamma för dig är att flytta ihop med killen, antingen om han bor hemma, att försöka flytta dit så länge tills ni kan skaffa ett eget.
Behöver du säga något alls? Du är myndig och behöver inte argumentera med dem och få deras godkännande utan kan göra som du vill med ditt privatliv utan att behöva säga någonting till dem om vad du gör. Det är förstås hos dem du bor och de har rätt att bestämma vem som sover i deras hus/lägenhet, och det är svårt att göra det utan att de upptäcker det, men vill du sova med honom kan du göra det hos honom. När du får egen lägenhet kan du göra som du vill.