Forumet - Hur ska jag övertala mina föräldrar om en hund?!

Hur ska jag övertala mina föräldrar om en hund?!

7578 0 39
Jag helt totalt verkligen förälskad hundar, både mina systrar vill oxå ha en, problemet är mest mamma och pappa, pappa kan tänka sig att skaffa en men mamma säger strängt nej. Problemet är var vi ska ha den på dagarna isåfall.
Jag vet att det är mycket jobb med hund men jag är fullt beredd att lägga ner mycket tid och arbete.
Hur ska jag övertala mina föräldrar och har nån nått tips var vi kan ha den på dagarna? (vi har dock inte råd med hunddagis)[confused]

Spana också in:

Så länge ni inte har någon lösning på vad ni ska göra av den på dagarna så bör ni inte skaffa någon.

Några alternativ som finns är:
-Hunddagis
-Dagmatte (som antingen har hunden hos sig under dagarna, är hos er under dagarna eller bara kommer förbi och rastar hunden)
-Ta med till jobbet

Att lämna en hund ensam under en hel skoldag/arbetsdag är elakt och leder till misär för hunden. Man kan inte förvänta sig att man kan gå upp (rasta hunden), åka till jobbet (hunden sover hela dagen), man kommer hem och är trött (rastar hunden lite snabbt), går och lägger sig.
Det betyder att hunden kommer att få sova 24/7.
Det spelar då heller ingen roll om man jobbar dag eller natt.
DiggersGirl:

Hur ska jag övertala mina föräldrar och har nån nått tips var vi kan ha den på dagarna?


Du får väl gå hem ifrån skolan när det behövs. Hundar bör inte vara ensamma längre än max fyra timmar.

Fast det kanske inte funkar sen när du väl gått ur skolan, och hundar kan bli allt mellan 10-20 år gamla beroende på ras.
DiggersGirl:

för jag rider och går på hoppträning oxå -.-


men oj vilket argument. spenderar man de pengar man har blir man fattig. Skaffa inte hund när du själv inser att ni inte har tid eller råd att hålla den aktiverad. Eller sluta rida då om du så gärna vill ha råd att ha hunden på hunddagis. Prioritering kallas det.

Jag vill också jättegärna ha en hund, men i och med att jag inte har rätt förutsättningar för hund och redan lämpat över ansvar och skötsel av mina djur på min stackars mamma kan jag inte gärna skaffa ett så pass tidskrävade djur till. Din mamma säger nej för att hon tänker på hundens bästa. Hon vill inte vara ansvarig för en hunds olyckliga liv.