Forumet - hur ska jag välja gymmnasium och vilket?

hur ska jag välja gymmnasium och vilket?

328 0 8
Hej. Jag började faktiskt på ett gymnasium som jag trodde att jag ALDRIG skulle börja på. Där jag bor finns det en gymnasiemässa. Det är en dag där en massa olika lokala gymnasieskolor står och pratar om sin skola. Man går då runt, tar broschyrer, snackar med lärarna och eleverna, får ta del av information. Sen gick jag på öppet hus. Jag testade att vara elev för en dag, då jag fick ledigt från min skola för att hänga med en gymnasieklass en dag. Det var superlärorikt. Se om det finns några såna alternativ där du bor. Jag antar att ni även har en SYV på skolan? Alltså en Studievägledare. Snacka med hen tycker jag. Det kan vara bra att ha någon att bolla med. Finns det något ämne du tycker är särskilt kul? Finns det något särskilt du vill arbeta med sen? Kolla upp olika skolor och program, läs på och se hur du känner. Om du blir intresserad av en skola, kan du gå in på deras hemsida och kontakta dem med frågor osv. 

WeirdTeen: Hej. Jag började faktiskt på ett gymnasium som jag trodde att jag ALDRIG skulle börja på. Där jag bor finns det en gymnasiemässa. Det är en dag där en massa olika lokala gymnasieskolor står och pratar om sin skola. Man går då runt, tar broschyrer, snackar med lärarna och eleverna, får ta del av information. Sen gick jag på öppet hus. Jag testade att vara elev för en dag, då jag fick ledigt från min skola för att hänga med en gymnasieklass en dag. Det var superlärorikt. Se om det finns några såna alternativ där du bor. Jag antar att ni även har en SYV på skolan? Alltså en Studievägledare. Snacka med hen tycker jag. Det kan vara bra att ha någon att bolla med. Finns det något ämne du tycker är särskilt kul? Finns det något särskilt du vill arbeta med sen? Kolla upp olika skolor och program, läs på och se hur du känner. Om du blir intresserad av en skola, kan du gå in på deras hemsida och kontakta dem med frågor osv. 
aa tack ska försöka prata med vår studievähgledera

Spana också in:


widediaper: Så här är det, du väljer ett program och sedan väljer du skolan baserad på det. För att det är utbildningen i sig som är viktigt, du ska inte skita i skolan totalt men välj aldrig en skola för att de har bra fester, matkort, coola killar eller unga lärare. För du kommer ångra ditt val så in i helvete om några år.
nej vet försöker verkligen få bra betyg komma ifatt i skolan nu när jag började 8an var jag i mitten av 7ans historiabok! nu är jag i mitten av 8ans!
nej det skulle jag aboslut inte vill inte det gillar inte fester direkt 
och lixsom är ingen sån typ men aa vet du har rätt upp till 100%
aa vet det
tack så mkt
Kan skriva som så, att i den åldern vet man inte ett dugg om vad man vill senare i livet. Välj något som du tycker är roligt och känns simpelt. Du vill inte fastna på en linje som du finner för svår, för att sedan hoppa av eller byta. Slöseri med tid. Du kan alltid plugga till dig kurser efteråt om du saknar något. Ta en skola med bra rykte, så att du slipper totala idioter. Finns så mycket stök där ute. Höga meriter brukar betyda mer jordnära och lugna personer. 

Nerium: Kan skriva som så, att i den åldern vet man inte ett dugg om vad man vill senare i livet. Välj något som du tycker är roligt och känns simpelt. Du vill inte fastna på en linje som du finner för svår, för att sedan hoppa av eller byta. Slöseri med tid. Du kan alltid plugga till dig kurser efteråt om du saknar något. Ta en skola med bra rykte, så att du slipper totala idioter. Finns så mycket stök där ute. Höga meriter brukar betyda mer jordnära och lugna personer. 
aa tack ska tänka på det