Forumet - Hur ska jag våga berätta för henne?

Hur ska jag våga berätta för henne?

1312 1 6
Hej! Jag är en snart 16-årig kille som tycker om en tjej väldigt mycket.
Hon har varit en av mina närmaste vänner i nästan ett år, och jag har gillat henne i drygt ett halvår. Jag blir bara mer och mer kär i henne, och jag måste berätta det för henne innan sommarlovet. Jag kan prata med henne om det mesta och vi umgås ofta så fort tillfälle ges, men just det här har jag inte haft stake nog att ta upp. Så va säger ni som är erfarna nät det gäller pinsamma bekännelser, hur ska jag gå till väga för att inte sumpa det här? 
Tack på förhand :) 
Gå fram till henne och berätta att du gillar henne. Om du vill, så kan du också bjuda ut henne efter att du har berättat. Säger hon nej så är det inte mycket att göra åt. Du kommer förmodligen tycka att det känns pinsamt att få ett nej. Men respektera hennes beslut och gå vidare. 

Du skulle kanske ge henne lite signaler (flörta) till henne, göra romantiska saker, så som att bjuda ut henne på bio, middag eller bara sitta hemma och göra något trevligt (titta på film eller nått) håll henne i handen, lägg armen runt henne (något litet bara) hon kanske märker att du är kär i henne, men ta inte allt för fort, utan ta det i den takt det kommer i :) 

om du vill kan du pm:a mig så kan jag hjälpa dig lite mer Glad

Spana också in:

Förstår att du vill få ur dig det här.. Hade jag varit du så hade jag typ sagt det till henne rakt ut, när ni är själva. Så fort som möjligt.

Har varit i den är situationen många gånger då kompisar har fått känslor för mig. I mina fall hade det gått alldeles för lång tid för att jag skulle kunna utveckla samma känslor som vederbörande. (Över ett år som minst) Jag har sett dem som kompisar liksom.

Varenda gång blev jag totalt chockad, hade inte fattat något typ. (Trots att vissa visat tydliga signaler, men haha det fattade inte jag) Men trots att det kändes lite skumt så blev det typ ingen dålig stämning mellan oss. Och det gäller i alla fall. Jag förblev vänner med dem,

Jag hoppas att dina känslor blir besvarade och lycka till Glad