Forumet - Hur ska man göra för att kasta långt?

Hur ska man göra för att kasta långt?

4858 0 19
Hoppas det här är rätt tråd att skriva i, men jag har iallafall ett stort problem. Jag är usel på att kasta saker, helt sjukt. Mina polare kastar väl typ som en normal människa, typ 30-40m med en sten, säger vi. Men jag kommer typ 20m max :P Är fan omöjligt för mig att komma längre? Hur fan ska jag kasta egentligen? :) Någon som kan ge mig några tips på hur man ska göra för att kunna kasta längre?
Kanske en dum fråga men det är iallfall ett stort problem för mig och jag hoppas kunna få några vettiga svar :P
Mvh

Spana också in:

Misstänker att detta inte kommer att vara något större handikapp för dig. Hur som helst så kanske du helt enkelt har kass teknik. Jag spelade handboll i 7 år eller något i den stilen, och även om man då aldrig riktigt fokuserar på att kasta långt så kommer det med träningen i och med att man får lära sig kasta hårt och med kontroll. Kanske kastar du väldigt mycket med underarmen istället för med hela armen. I så fall får du väldigt lite kraft.

Se till att värma upp axeln ordentligt innan bara, annars kommer du att få väldigt, väldigt ont. Jag har inte kikat igenom länkarna ovan, men tekniken du använder i baseball bör vara väldigt applicerbar. Misstänker att det handlar om att kasta med hela kroppen istället för med bara en liten del av armen och/eller handleden.