Forumet - Hur skaffar jag ett extrajobb?

Hur skaffar jag ett extrajobb?

3379 0 7

Hallåhej, jag känner ett behov till att få ett extrajobb efter sommaren. Jag är 16 år och ska sommarjobba under sommarlovet inom barnomsorgen i en månad.

Min frågor lyder: 

 •  Hur många arbeten bör jag söka?
 • Bör jag skicka iväg mitt CV+personliga brev eller borde jag går fram och presentera mig och lämna in mitt CV?
 • Ifall jag skickade iväg mitt CV via mejl, bör jag isåfall ringa upp de några dagar efteråt och påminna de och fråga ifall de har sätt mitt CV?
 • Ska jag kolla upp ifall de söker extra personal innan jag söker arbetet eller går det bra ifall jag bara skickar in mitt CV+personligt brev, ev. går fram och presenterar mig, och sedan väntar på att någon ska ringa upp?

Kommentarer (2)

 1. Hej Svampbob! :)

  Jag hittade en bra sida som hade en massa lediga jobb när jag sökte för ett par månader sedan. Nu när det börjar bli sommar så kanske det är lite mindre jobb ute, men värt att kolla på: http://www.careerbuilder.se/Jobb/S%C3%B6kord/Sommarjobb/

  Lycka till! 

 2. Tack så mycket:) Ska definitivt kolla upp sidan.

Senast ändrad 14 Apr 2013, 16:20 av André Vifot Haas
Tråden har 7 svar. Sortera efter:

Bästa svaret

 •  Hur många arbeten bör jag söka? Finns inget antal, sök allt du kan tänka dig att jobba med och sluta inte förrän någon nappar.
 • Bör jag skicka iväg mitt CV+personliga brev eller borde jag går fram och presentera mig och lämna in mitt CV? Det allra bästa är väl att göra ett besök på stället du tänkt söka till.
 • Ifall jag skickade iväg mitt CV via mejl, bör jag isåfall ringa upp de några dagar efteråt och påminna de och fråga ifall de har sätt mitt CV? Om du inte fått svar är det en bra sak att göra, ja.
 • Ska jag kolla upp ifall de söker extra personal innan jag söker arbetet eller går det bra ifall jag bara skickar in mitt CV+personligt brev, ev. går fram och presenterar mig, och sedan väntar på att någon ska ringa upp? Många arbetsgivare annonserar inte efter arbetskraft, sök alla jobb du kan tänka dig både om dom annonserar eller ej.

 1. 2-3 per vecka är lagom tycker jag men det viktigaste av allt är att man lägger ner krut och verkligen inte bara slänger iväg standardmail.
 2. Ordningen brukar vara besöka, telefon, mail. Där första ger störst sannolikhet till att man får jobbet. Ett mail däremot kan det de avfärda mycket lättare.
 3.  Ja det visar att du är engagerad och vill ha de jobb du söker.
 4.  Att ha bakgrundskoll och lite mer kött på bena är alltid bra och visar återigen att du är engagerad och villig att få  jobbet. 

Finns ingen som anställer en 16-åring med undantag från möjligtvis donken.

Spana också in: