Forumet - Hur skall ett förhållande vara?

Hur skall ett förhållande vara?

2508 0 22
Jag har ett litet problem. Jag har precis kommit ur ett förhållande som varade en lång period. Vi hade det bra i början precis som alla andra men sedan gick det över gränsen och vi träffades allt för ofta. Vi levde så tätt inpå varandra att man ständigt hittade fel på varandra.
Nu har jag fått upp ett öga för någon annan och i början verkade det vara så skoj att visa intresse och det var viktigt att han fick mig, men nu när han fått mig på fall, verkar det inte vara så intressant längre.
Pratade nyss med en kompis om detta idag och då beskrev jag hur det var, att han kommit och överraskat mig på jobb osv. Detta har ingen tidigare kille gjort för mig. Hon förstod då inte vad jag menade, det var tydligen självklart i hennes ögon att han var intresserad. Då sade jag att det ändå var några veckor sedan han gjorde det, och sade senast för några dagar sedan att han var jättekär i mig.
Jag har därför så svårt att hitta den balansen och tryggheten i mig själv för jag vet inte vad jag ska göra. Ska jag höra av mig till honom och fråga vad han verkligen vill? Ska jag avvakta och se om han hör av sig till mig och vill fortsätta träffas? Vad tycker ni? Att tillägga är att jag är ganska krävande i ett förhållande. Jag ser gärna att man uppvaktar mig ofta och det är nog påfrestande för killarna. Ska jag bara låta det vara som det är och låta tiden utvisa vad som händer?

Tacksam för hjälp.
streberbarn:

Då sade jag att det ändå var några veckor sedan han gjorde det, och sade senast för några dagar sedan att han var jättekär i mig.


Kan föreställa mig dig på en kungatron och en prins från en annan plats som står bockad samtidigt som han spyr ut vackra kommentarer.

Låter inte så fel. Du får väl ge någonting tillbaka.
Fast inlägget var krångligt.

Spana också in:

LightInDarkness:

I ett förhållande handlar det om att ge och få. Att ge utan att förvänta sig att få något egentligen, man brukar oftast få tillbaka utan att kräva det.


Jo jag vet det, och det har han sagt också. Men alltså just det här hur ofta man ska träffas och höras. Det är svårt att få en balans.
Vad tycker ni? Behöver man höras varje dag? Behöver man ses så ofta? Kan man ändå lita på att den andres känslor inte försvinner ?
enhimmelskdrog:

streberbarn: Ska jag höra av mig till honom och fråga vad han verkligen vill?
ja, why not?

streberbarn: Ska jag avvakta och se om han hör av sig till mig och vill fortsätta träffas?
varför skulle du göra det?


Varför ska jag fråga vad han vill? Då kanske jag är för påfrestande?
Och jag vill gärna se om han hör av sig själv och vill fortsätta träffas, annars kanske han tycker att jag är för "på"?
streberbarn:

Vad tycker ni? Behöver man höras varje dag? Behöver man ses så ofta? Kan man ändå lita på att den andres känslor inte försvinner ?


Man behöver inte ses varje dag eller ens höra av sig varje dag. Man saknar förvisso sin partner om man inte hör av den på något sätt, men det är ju inget måste att höras av varje dag.

Man kan ju inte lita på att den andres känslor inte försvinner :P man vet ju aldrig vad som kommer att hända framöver. Men sen annars om man inte kan lita på sin partner måste det vara något fel i förhållandet tror jag
streberbarn:

Förstår du inte alls vad jag menar?


Någonting med att mannen har överraskat dig, varit kärleksfull och kommenterat dig fint men därefter inte gjort någonting på en vecka.

Min reaktion på det över var att du verkar förväna dg för mycket och att han kanske tröttnade om han inte fick så mycket tillbaka.
streberbarn:

Och jag vill gärna se om han hör av sig själv och vill fortsätta träffas, annars kanske han tycker att jag är för "på"?


Jag fattar inte varför alla tjejer ska hålla på såhär.
Jag lovar att det är han som har vart spontan och velat träffa dig 9 gånger av 10.
Ni tjejer ska alltid tänka så jävla mycket, är det så svårt att bara höra av sig om man vill träffas?
Vi tappar intresse för att vi inte får något tillbaka.. generellt.
streberbarn:

svårt att hitta den balansen och tryggheten i mig själv för jag vet inte vad jag ska göra.


Låter som att hm, alltså jag tänker på det där tidigare förhållandet du har. Känns lite som att du stängt in dig ett tag efter ditt ex och är på så sätt lite mer osäker. Typ rädd att det ska bli samma sak som förut med någon ny. Det tar tid att hitta tillbaka den nivån man trivdes med.

streberbarn:

Kan man ändå lita på att den andres känslor inte försvinner


streberbarn:

jag är ganska krävande i ett förhållande. Jag ser gärna att man uppvaktar mig ofta och det är nog påfrestande för killarna.


En grej ska du i alla fall förstå. Känslor kan försvinna vilket fall som helst. Det är ingen garanti sålänge båda jobbar med att sträva efter ett fugnerande förhållande och uppvaktar varandra osv. Man ska inte uppvakta och kräva uppmärksamhet bara för att man är osäker på den andres känslor och/eller kräver bekräftelser av varandra. Det handlar om att ge och ta utan att kräva och förväntningar.

streberbarn:

hur ofta man ska träffas och höras. Behöver man höras varje dag? Behöver man ses så ofta?


När ett förhållande börja luta åt ett slags "beroende" brukar det inte bli bra. I början av en relation som kanske så småningom leder till ett riktigt par-förhållande så kan alla förstå att man vill umgås med sin partner. För båda behöver tid att lära känna varandra mer, bekanta sig med varandras familjer, varandras liv och vanor. Det kan bli ganska intensivt i början, men det är ok. Man är väl nyfiken och kan säkert inte få nog av sin partner liksom.

Men det är efter den där första intensiva fasen gått över då man ska försöka "anpassa" sig lite efter varandras behov som det kan bli lite klurigt. Förhållandet formas ju utefter era egna behov och vardag. Det är där balansen visar sig. Vissa behöver ibland lite egen tid, ibland vill man bara kramas och vara med varandra, ibland vill man kanske umgås med sina vänner själv. Bara för att man inte är med varandra behöver det inte betyda att man inte tycker om varandra längre. Det är snarare väldigt bra att man kan vara ifrån varandra och tycka om varandra lika mycket för det.

Fast man ska ju inte ta varandra för givet heller, tro att bara för att man blivit ihop så kan man slappna av. Men det ska ju inte gå till övedrift heller. Förhållanden behöver viss uppvaktning, viss tjusning, viss tid ifrån varandra (så man kan sakna varandra). Sen hur ofta man ses eller gör saker är ju induviduellt. Det är ju en balans man känner sig fram.

Jag och min kille har från att vi träffades, pluggat samma skola, bott i egna lägenheter till att vi flyttade ihop tillsammans och nu köpt radhus och grejer. Även t.ex. att vi bor nu under samma tak och ser varandra i princip varje dag så kan vi ändå komma ifrån varandra. Det är viktigt att man har den möjligheten även fast man är lycklig tillsammans eller har värsta storbråket. Sen så litar vi på varandra såklart, jätteviktigt.

streberbarn:

Ska jag bara låta det vara som det är och låta tiden utvisa vad som händer?


Men eftersom ja, nu babblar jag så långt fram i förtid (som vanligt) tillbaka till den när killen du spanar in. Tänk såhär: Du har ingen anledning att skynda på någonting. Du kan lära känna honom, visst ni kan träffas och höra av er osv (men ta det liite lungt [crazy] bara) och känn efter. Du kanske får liksom hejda dig själv då och då, men i alla fall känna efter först innan du gör någonting. Hoppa inte in i något förhastat för det är onödigt. Förr eller senare kommer det väl någon av er fram till vad du och han vill.

Låter man bli helt och låter nån annan få ta allt intitativ, räkna med att intresset kan svalna. Man får bjuda lite på sig själv, både du och han. En kille som måste jaga och uppvakta någon jämt o ständigt, det skulle vem som helst tröttna på. Faktiskt.

Nu blev det långt, men ta saker och ting som de kommer. Händer ingenting, ja då kanske det är meningen att du själv ska göra något eller så kanske det helt enkelt inte ska hända någonting. Lycka till. Nu ska ja hålla käft. [y]
streberbarn:

Vad menar du med att inte få något tillbaka? Det är ofta jag som ser till att vi ska träffas.


Istället för att låta han uppvakta dig så kanske du borde pröva att uppvakta honom? Man skulle tröttnat att bara ge dig massa saker om man inte fick någon bekräftelse.