Forumet - Hur skall vagina och flytningar lukta?

Hur skall vagina och flytningar lukta?

1968 0 10
En sak som jag undrat lite fram och tillbaka är egentligen hur ens flytningar ska lukta, likaså vaginan/fittan/slidan/muttan.

Ibland kan man tycka att det luktar nästan lite åt fisk-hållet, ibland lite basiskt men som att det varit instängt. Kan även vara en lite varm men svag basisk doft..

Jag kan förstå att det är väldigt svårt att beskriva, men borde man kanske gå till en STD-mottagning för att få svar på det?

Spana också in:

fittor som luktar fisk mår inte bra.
Basiskt ska det inte heller lukta, fittor ska vara sura.
Fisklukt brukar beskrivas som ett typiskt symtom på bakteriell vaginos. Man behandlar det lokalt med antibiotika.

Du kan ändå börja att behandla dig själv med lactal och liknande ph-balans-återställare och se om det ger någon effekt, innan du går till gyn.
Bakteriell vaginos beror på ph-obalans, och om de faktorer som ger dig denna obalans kvarstår så kommer också problemet återkomma, oavsett om du behandlar dig med ph-balans-återställare eller med antibiotika.

Det är också normalt att fittans mående varierar under menscykeln, om du kan se att den dåliga lukten uppkommer under en viss tid på månaden, som i samband med ägglossning eller mens, så kan du börja behandla dig med lactal under de perioderna för att hålla det under kontroll.