Forumet - Hur skapar man sin verksamhet?

Hur skapar man sin verksamhet?

261 0 4

Hej! :)


Jag har alltid velat bli bilmekaniker och jag valde en lämplig utbildning. Jag funderar dock på hur man gör att ha sin egen verkstad - det krävs ju mycket pengar att starta den och ett lån verkar vara nödvändigt. 
Jag frågar eftersom jag stötte på den här annonsen om en bilverkstad till salu.
Jag vet att banker inte ger pengar till alla, utan till de dem som har en tillräcklig inkomst. Men om man behöver pengar för att köpa ett företag som redan finns och tjänar pengar, blir det inte lättare då? Om man köper det kan man ju betala tillbaka lånet.

Har någon några kuskaper i ekonomi? :D
Tack i förhand!

Inga kommentarer

Tråden har 4 svar. Sortera efter:

lån bedöms alltid utifrån återbetalningsförmåga, vilket i vissa fall (ex bostadslån) baseras på inkomst och kreditbetyg, osv. samma sak gäller inte riktigt lån till företagsstartande, då bedömer man snarare om affärsidén kan generera pengar nog att täcka lånen. din egen kreditvärdighet är fortfarande en faktor, men inte den enda faktorn. kolla upp ekonomin som företaget haft hittills, går väl att göra via skatteverket eller indirekt via typ ratsit. går de med vinst och du är kvalificerad att driva verksamheten, och inte har betalningsanmärkningar, så ska det nog gå bra. en stor faktor är även hur stor del av finansieringen du lägger själv och hur stor del du lånar till, det är en jättestor faktor vid bostadslån, och jag tänker mig att det även är en faktor vid företagslån.

annars kan du ju söka investerare på annat håll och starta ett aktiebolag, det är ju en annan variant för finansiering.

Spana också in: