Forumet - Hur skulle du rösta?

Hur skulle du rösta?

2269 0 155
För några dagar sedan skapades det en tråd för att undersöka hur forumets användare skulle rösta om det var val i dag. Då den innehöll enligt mig vissa brister som gjort att alternativet "Övrigt" blivit det i särklass populäraste alternativet med nästan dubbelt så många röster så tänkte jag här starta en liknande undersökning fast lite mer komplett med övriga alternativ.

För att göra det hela lite mer intressant så har jag valt att baka ihop de partier som ingår i Alliansen till ett alternativ och de som ingår i i de "Röd-gröna". Anledningen till detta är ju att oavsett vilket av dessa partier du röstar på så kommer de ju inte vid en möjlig regeringsställning föra sin egen politik utan samarbetsgruppens gemensamma politik.

Dvs om du tänker rösta på något av M, C, FP eller KD så ska du här rösta på Alliansen och om du tänker rösta på S, V eller MP så ska du välja Röd-gröna.

Motivera gärna varför du röstar på just det parti eller den gruppen av partier som du gör.

Du som väljer ett alternativ som börjar med "Annat" dela gärna med er av vilket här.
Jakob_E:

Klassiskt Liberala Partiet


liberala partiet? finns det?berätta mer. de flesta liberaler röstar väl på alliansen :S

btw, med tanke på versalerna; innan hade de ju alltid små bokstäver i parantes vis sidan om i tv tex. nu är det alltid versaler, varför ändrades det? var det typ 2009 de ändrades? :P haha så ot..

Spana också in:

NEMO:

liberala partiet? finns det?berätta mer.


Japp de finns, de är däremot inte särskilt stora än, blev Sveriges 22:e största parti i valet 2006. Tog med dem för att det kändes rimligt att ha med i alla fall ett liberalt alternativ i undersökningen. Du kan läsa mer om dem här:
Klassiskt Liberala Partiet

NEMO:

de flesta liberaler röstar väl på alliansen


Det har jag svårt att tro? Varför skulle du som liberal rösta på ett ickeliberalt alternativ? Naturligtvis finns det flera liberaler som röstar på Alliansen, men ser det absolut inte som någon självklarhet eftersom Alliansen inte är liberala.
Jakob_E:

Det har jag svårt att tro?


nja jag skulle utformat frågan på ett annorlunda sätt. "varför påstår människor som röstar på alliansen att de är liberaler?" tycker att de är mer eller mindre socialliberala allihop. dessutom är det dåligt med en allians. som sagt blir det ju en blandning av partiernas politik som förs. och det har ju som man kunnat tro inte funkat så bra...

Jakob_E:

Naturligtvis finns det flera liberaler som röstar på Alliansen


Jakob_E:

Alliansen inte är liberala.


varför skulle då en liberal rösta på dem?
Jakob_E:

Röd-gröna (S, V och MP) (Du röstade på detta alternativ)


V, tycker inte om dem egentligen men de är bättre än de andra riksdagsalternativen. Hade egentligen tänkt rösta blankt/skita i att rösta för alla är så värdelösa, men vill inte se Alliansen vid makten i fyra år till.

Sen är ju V även för gratis kollektivtrafik och tillåtet fildelande även om jag inte tror att det kommer bli av p.g.a. att S och MP.

Jakob_E:

Annat socialistiskt/kommunistiskt


Funderade ett tag på Socialistiska Partiet men de har ju ingen chans att förändra så då kan man lika gärna rösta blankt.

Chickfactor:

Tror hade röstat på SP eftersom de RS:are och R:are jag träffat inte har imponerat på mig[shake]


Haha, funderar på att rösta på RS bara för att det skulle vara kul att se hur det skulle gå om de idioterna fick makten. [bigsmile]

Vet du om Henrik går att rösta på till kommunvalet btw?